Başkan Erdoğan 'müjde' deyip duyurdu: MİT etkisiz hale getirdi

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan, 'PKK’nın Suriye Sorumlusu Sofi Nurettin'in MİT tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 20:42 GÜNCELLEME 17.05.2021 23:04 GÜNCEL
Başkan Erdoğan 'müjde' deyip duyurdu: MİT etkisiz hale getirdi
Başkan Erdoğan 'müjde' deyip duyurdu: MİT etkisiz hale getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gerçekleştirdiği açıklamada, terörle mücadele konusundaki önemli gelişmeyi paylaştı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara'da 13 kişinin şehit olduğu operasyonla ilgili talimatı veren PKK'nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli terörist Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yaklaşık 18 yıl boyunca Türkiye üzerinde oynanan oyunları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerini bir daha Türkiye’de eylem yapamayacak hale getirdiklerini belirtti.
 

Terörist Sofi Nurettin öldürüldü! Tarihi operasyondan detaylar


'MÜJDELİ BİR HABERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM'

Erdoğan, MİT’in başarıyla yürüttüğü bir operasyonun müjdesini şu ifadelerle verdi:

“Milletimle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum. MİT’in uzun süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde yerini belirlediği PKK’nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin kod isimli terörist, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirilmiştir. PKK’nın en üst düzey yöneticilerinden olan Suriye kökenli bu terörist, uzun süre örgütün sözde silahlı kanadının sorumluluğunu yürütmüş, ardından da Suriye’deki faaliyetlerin başına geçmiştir. Türkiye’ye yönelik pek çok kanlı eylemin faali olan bu terörist, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında askerlerimize karşı yapılan pek çok saldırının da sorumlusudur. Gara Operasyonu sırasında 13 masum insanımızın şehit edilmesi talimatını verenlerden biri yine bu teröristtir. MİT Başkanlığımızın ve TSK’nın gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirilen Sofi Nurettin’in durumu PKK/KCK ile PYD-YPG’nin aynı örgüt olduğu gerçeğini inkarı mümkün olmayacak şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. PKK/YPG’nin Irak’ta ve Suriye’de saklanan elebaşıları ve teröristlerinin tamamını etkisiz hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir.




 

SOFİ NURETTİN NASIL VURULDU?

YORUMLAR 172 TÜMÜ
  • kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuna, imha edildi deseniz .
    Cevapla
  • Koç 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke abd nin adamları ile toplantı halindeyken hepsini birden imha edelerdi o zaman mükemmel olurdu.
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu karade kiler allah bunları kahretsin satlık itler
    Cevapla
  • Aspirin 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kadar ABD ye cevap alfabede harf kalmadı sonunda örgütün adını ABD çocukları olarak değiştirecek
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet ittifakının bakan adayı öldürülmüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR