Bakan Kurum'dan dünyaya Filistin tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı ülkelerin dünyanın gözü önünde katledilen Filistinli, Gazzeli çocukların feryadına kayıtsız kaldığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2021 17:34 GÜNCELLEME 18.05.2021 17:37 GÜNCEL
Bakan Kurum'dan dünyaya Filistin tepkisi
Bakan Kurum'dan dünyaya Filistin tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bazı ülkelerin dünyanın gözü önünde katledilen Filistinli, Gazzeli çocukların feryadına kayıtsız kaldığını belirterek, "Keşke, Greta Thunberg'in geleceğimize dair çağrılarına her platformda kulaklarını açan dünya, 12 yaşındaki Filistinli Bera'nın feryadına da sağır olmasaydı, dilsiz olmasaydı." dedi.

Filistin kahreden haberi duyurdu! ABD'den pişkin açıklama, Türkiye'den tepki

Bakan Kurum, ev sahipliğini Avusturya'nın yaptığı "5. Yüksek Düzeyli Ulaştırma, Sağlık ve Çevre Pan-Avrupa Bakanlar Toplantısı"na video konferans ile katıldı.

Aralarında İsrail'in de bulunduğu 46 farklı ülkeden bakanların katılımıyla düzenlenen toplantının 3'üncü oturumunda konuşan Bakan Kurum, Filistin’de yaşanan katliama sessiz kalan ülkelere tepki gösterdi.

İsraili korkutan Filistin savunucusu!

DÜNYAYA FİLİSTİN TEPKİSİ

Bakan Kurum, “Bugünkü toplantımızda da en çok gençlerimizin, çocuklarımızın kullandığı bisiklet yollarından, dolayısıyla evlatlarımızın geleceğinden bahsediyoruz. Fakat ne yazık ki, kuruluş ilkelerini, birlik, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve insan haklarına saygı olarak tanımlayan bazı ülkeler, dünyanın gözü önünde katledilen Filistinli, Gazzeli çocukların feryadına kayıtsız kalmıştır.” dedi.

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:

“Keşke, Greta Thunberg'in geleceğimize dair çağrılarına her platformda kulaklarını açan dünya, 12 yaşındaki Filistinli Bera'nın feryadına da sağır olmasaydı, dilsiz olmasaydı. Gözyaşları içinde 'Ben sadece bir çocuğum. Neden çocukları öldürüyorsunuz?' diye haykıran Filistinli küçük kızın çığlıkları duyulsaydı. Türkiye, tüm ülkelerden, insanlığa karşı yapılan bu saldırıya sessiz kalmamalarını, acilen harekete geçmelerini beklemektedir. Ben sözlerimi, yeryüzündeki 2 milyar 850 milyon çocuğun mutlu olduğu, 33 milyon göçmen yavrumuzun yuvalarına kavuştuğu, terör örgütü PKK'nın dağlara kaçırdığı çocuklarımızın annelerine döndüğü, Filistinli yavrularımızın gözyaşlarının dindiği, sokaklarda, parklarda, bahçelerde neşeyle oynadıkları bir dünya dileğiyle tamamlamak istiyorum."

YORUMLAR 3
  • Tv korkusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kucuk cocukların tv dekı korkusu ne olucak boyle bırde o durumdakı bı ulkede nasıl cocuk yapıyorlar yahu gunah o cocuklara rabbım o yavrulara acısın!
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık şunu anlamamız gerekiyor. Müslümanlar birlik olup güçlenmediği sürece zulümler devam edecek. Özgürlük, insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları diye müslümanların hakları yok! Ta ki birlik olacağımız güne kadar bu malesef böyle devam edecek. Artık birlik olup dünyaya adaleti getirmemiz lazım. ÇÜNKÜ DÜNYA 5'TEN GERÇEKTEN BÜYÜK.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostum bunun için üretmek gerekiyor Sanayiye yatırım yapmak gerek Dışardan s 400 almak yerine bizim acilen yapmamız gerek herşey yerli olup ihracat yapmak gerek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR