Son dakika: 8 ilde dev operasyon başlatıldı! Çok sayıda gözaltı kararı

Son dakika haberi: Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda 8 ilde eş zamanlı Sahil Rüzgarı Operasyonu başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2021 08:50 GÜNCELLEME 21.05.2021 09:42 GÜNCEL
Son dakika: 8 ilde dev operasyon başlatıldı! Çok sayıda gözaltı kararı
Son dakika: 8 ilde dev operasyon başlatıldı! Çok sayıda gözaltı kararı

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mafya tipi organize suç örgütlerinin nihai amaçlarının haksız kazanç elde ederek maddi ve manevi güce ulaşmak olduğu hatırlatıldı.

Bu doğrultuda hareket eden suç örgütlerinin sistematik bir şekilde değişik türdeki suç eylemlerini gerçekleştirerek kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları ifade edilen açıklamada, bu kapsamda, yetkili Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridindeki illerde ve turistik diğer büyükşehirleri de kapsayacak şekilde Sahil Rüzgarı Operasyonunun başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, 8 ilde yaklaşık 8 ay süren çalışmalar sonucu yapılan tespitler doğrultusunda Antalya'da 32, Aydın'da 15, Balıkesir'de 25, İzmir'de 30, Mersin'de 19, Muğla'da 19, İstanbul'da 13 ve Adana'da 18 olmak üzere 171 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu şüphelilerin "yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama" gibi yerel olarak organize suç örgütü faaliyetlerinde bulundukları vurgulandı.

ANTALYA'DA 24 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Antalya'da Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik başlatılan "Sahil Rüzgarı Operasyonu" kapsamında 24 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile Manavgat ve Alanya ilçelerinde 4 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden 24'ü yakalandı. Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Zanlıların, "yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama" gibi yerel düzeyde organize suç örgütü faaliyetlerinde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • balıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    terör örgütlerinin dibi kazındı,şimdi mafya ve çetelerde,ondan sonrada mahalle arası kabadayılarda.işçişleri baknını pek sevmem lakin takdir ediyorum ve destekliyorum.devletin onurunu yücelten,milletine güven veren adama her zaman saygı duyarım.
    Cevapla
  • ahm 2 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar yetersiz olduğu için bu tür süç örgütleri çoğalıyor. vereceksin ömür boyu hapis bak birdaha kalkışan olurmu.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli görünüp yabancıya calışan. elit .leride alın tum mal varlıgina el koyun ...yeter kravat .kurtarmasın bunları
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    soylu olmak. farkındalığı.
    Cevapla
  • Yunus Tekeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Heryer mafya cete kanunlar elini kolunu sallayarak disari çıkartıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR