Abdullah Ağar uyardı: Yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayız

Terör Uzmanı Abdullah Ağar, terör örgütü PKK'nın geçtiğimiz gün Diyarbakır, dün gece de Batman ve Şırnak'ta askeri bölgelere eş zamanlı düzenlemeye çalıştığı maket uçak saldırılarını haber7.com'a değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2021 10:09 GÜNCELLEME 21.05.2021 10:11 GÜNCEL
Abdullah Ağar uyardı: Yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayız
Abdullah Ağar uyardı: Yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayız

Diyarbakır, Batman ve Şırnak'taki askeri birliklere maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, personelin dikkati ve tedbirler sayesinde herhangi zayiat meydana gelmemişti. Saldırıların arka planını Terör Uzmanı Abdullah Ağar ile konuştuk.

İbrahim Günay - Haber7.com

Ağar, Bu tarz saldırılar yeni değil, Özellikle DEAŞ sonrası dönemde terör örgütü PKK-YPG'nin DEAŞ'tan fikrini alıp öğrenip geliştirip uygulamaya başladığı son derece önemli ve tehlikeli, vekaletler savaşının bir versiyonu. Yani yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayız.

HAİN SALDIRIDA KANADA İZİ...

Bu yaptıkları şey hem sızma maksatlı hem de saldırı maksatlı bir girişimdir. Açıkçası onlar açısından maliyeti son derece az ve risksiz. Çünkü teröristlerini bu etkiyi verecek şekilde kullanmaya kalksa zayiat verecektir. Şimdi teknolojinin sunmuş olduğu kabiliyet ve kapasiteden yararlanma eğilimi içerisindeler. 

"200 KM'YE KADAR ÇIKAN CİDDİ MAKET UÇAKLAR DA VAR"

Şimdi bu saldırıda kullanılanlar basit mi evet basit ama basit olmayanı, son derece sofistike olanlar, uydudan güdümsüz hareket edebilen, yani yapay zeka üzerinden hareket edenleri de var. Evet amatör olanları var doğru ama bir diğer tarafıyla da menzili 200 km'ye kadar çıkan, çok ciddi anlamda patlayıcı yüklü olanları da var. Uydu güdümlü ve üzerlerindeki yapay zeka ile kontrol edilebiliyorlar. Şuan YPG/PKK uyguluyor. Zaten Murat Karayılan geçen seneyi sözde PKK için havacılık yılı ilan etmişti. 

"SÖZDE AKEDEMİLERİ BİLE VAR!"

Bu araçları Suriye ve Irakta değişik atölyelerde üretmeye çalışıyorlar. Hatta Sincar ve Mahmur bölgesinde sözde akademileri bile var. Yani böyle temel bir tehdit fotoğrafı ile karşı karşıyayız. 

"YENİ NESİL SAVAŞIN BİR ARGÜMANI"

Şu ana kadar yaptıkları saldırının hiç birisinde bir zayiat verdiremediler, can kaybı yaşanmadı. Daha önce de üst bölgelerimize dronlar ile saldırı girişimleri oldu. Ama Allah'a çok şükür şimdiye kadar hepsini büyük bir başarı ile savuşturduk. Tabi artık bunu görmemiz gerekiyor bu yeni nesil savaşın bir argümanı.

- Saldırı girişiminin Sofi Nurettin'in etkisiz hale getirilmesi ile bir ilgisi var mı sizce?

Doğal olarak bir ilgisi var. Aklınca mesaj vermeye çalışıyorlar. Yani sen bana bu tür saldırılarla gelirsen ben de sana bu tür saldırılarla gelirim mesajı da var. Ama bir diğer tarafıyla da kuyruğu yandı. Son dere önemli örgütün ilk üçü içerisinde olan bir teröristi kaybetti. Mutlaka karşılık vermek isteyecektir. Hemen bir şey yapmak istiyor ki örgüt üzerinde ortaya çıkan yıkımı bu eylemler üzerinden engellemeye çalışıyor. Yani Sofi Nurettin'i kaybetti, Diyarbakır bölge sorumlusunu kaybetti. Son derece önemli iki figürü art arda kaybedince teröristler içerisinde bir güvensizlik, bir inançsızlık, bir moralsizlik baş gösterince bunu tölere etmeye çalışıyor. Bu niyet ve maksatla yapıldığı son derece anlaşılır bir şey" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır, Batman ve Şırnak'taki askeri birliklere maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, personelin dikkati ve tedbirler sayesinde herhangi zayiat meydana gelmemişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Bakhele 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlayin artik bunulari yapan PKK degil de çok tecrübeli ordular ülkeler etrafimizda üstleri olanlanar bunu yapiyor kimse uyanmasin diye oyuncak maket uçaklar ile yapiyorlar
    Cevapla
  • Bakhele 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlayin artik bunulari yapan PKK degil de çok tecrübeli ordular ülkeler etrafimizda üstleri olanlanar bunu yapiyor kimse uyanmasin diye oyuncak maket uçaklar ile yapiyorlar
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    CEHENNEME ÇEVİRELİM DÜNYALARINI... ırakta suriyede hangi delikte üretim eğitim yapıyorlarsa hangi delikte saklanıyorlarsa hepsini tespit edip 1 haftada yok edelim hepsini...
    Cevapla
  • önder 2 yıl önce Şikayet Et
    istedigi kadar saldirsinlar artik teknoloji ve istihbaratimiz cok kuvvetli eski türkiye yok karsilarinda
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    internette bir bakayım dedim. yazın maket uçak diye. tanıdğınız alışveriş sitelerinde bile satış var. bu ne iştir.
    Cevapla
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz mı, tabii olur. Maket dediğin bir çeşit süs eşyası. Gerçeğine benzer ama sadece vitrine, mobilya üstüne koyup seyretmeye yarar. Onlar aslında Model Uçak demek istiyorlar da literatüre vâkıf değiller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR