Hafta sonu marketler açık mı? Cumartesi - Pazar günleri marketlerin çalışma saatleri...

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu da devam edecek. Hafta sonu alışveriş ihtiyaçlarını giderecek vatandaşlar Türkiye geneli marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. Peki hafta sonu marketler açık mı?

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2021 09:24 GÜNCELLEME 22.05.2021 09:24 GÜNCEL
Hafta sonu marketler açık mı? Cumartesi - Pazar günleri marketlerin çalışma saatleri...
Hafta sonu marketler açık mı? Cumartesi - Pazar günleri marketlerin çalışma saatleri...

Hafta sonu marketlerin açık olup olmayacağı araştırılıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı Cuma 21:00’dan başlayıp, Pazartesi 05:00’e kadar devam edecek. Buna göre Cumartesi ve Pazar günleri marketler saat 10.00-17.00 arasında açık olacak.

Hafta Sonu Marketler Açık mı?

Türkiye genelinde marketler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları saat 10.00'da açılacak ve saat 17.00'de kapanacak.

Genelgede Marketlerin Çalışma Saatleri

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonlarında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekleri aktarılan genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı ifade edildi.

  • Yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek.

  • Pazar yerleri hafta içi 07.00-19.00 arasında açık olacak, hafta sonları ise pazar yeri kurulmayacak.

  • Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, zücaciye ve hırdavat dükkanları hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

YORUMLAR 2
  • İnsanlık 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu marketler pazar günleri kapalı olsa ne olur çalışanlarda bir gün kafa dinlese zaten herkes hasabi olmuş bir birlerini yiyorlar inaninki marketler en çok kazanan esnaf stoklardan
    Cevapla
  • mmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    eğitim şart.türkçe açıklamasınıda yaparmısın?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR