Milli Saraylar Başkanlığı'ndan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama

Cumhuriyet gazetesi, Topkapı Sarayı'nın darphane binalarının Cumhurbaşkanlığı'nın isteğiyle boşaltılacağını öne sürdü. İddialar Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2021 17:07 GÜNCELLEME 23.05.2021 17:10 GÜNCEL
  Milli Saraylar Başkanlığı'ndan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama
Milli Saraylar Başkanlığı'ndan Cumhuriyet Gazetesi'ne yalanlama

Cumhuriyet gazetesi, 'Topkapı Sarayı’nda ‘saray’ tasfiyesi' başlıklı haberinde Atatürk Havalimanı’na taşınacak eserlerin yıllardır depo olarak kullanılan tarihi Darphane-i Amire binalarında olduğu ve Cumhurbaşkanlığı’nın isteğiyle boşaltıldığını iddia etti.

Söz konusu haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ise kısa sürede ortaya çıktı. 

Konuya açıklık getiren Milli Saraylar Başkanlığı; Saray’ın I. avlusunda yer alan ve yaklaşık 17 dönümlük alanda, 18 tarihî bina olarak inşa edilen Darphane-i Amire binalarında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

OLASI BİR DEPREMDE YOK OLMA TEHLİKESİ TAŞIYOR

Neredeyse yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan Darphane-i Amire binalarında kapsamlı bir çalışma olduğunu belirten yetkililer, olası bir deprem durumunda yok olma riski taşıyan binalara yönelik güvenlik analizleri ve statik raporların çıkarılma aşamasında olduğunu açıkladı.

BİNALAR ESERLERİ DEPOLAMA ŞARTLARINI TAŞIMIYOR!

Bu çalışmalar çerçevesinde Bilim ve Değerlendirme Kurulu kararları gereğince binalarda geçici olarak muhafaza edilen İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne ait olan taş eserlerin taşınmasının ön görüldüğünü kaydeden yetkililer, darphane binalarının hâlihazırdaki durumunun eserlere ilişkin iklimlendirme ve modern depolama şartlarından son derece uzak olduğuna vurgu yaptı.

TIPKI DİĞER MÜZELER GİBİ YENİDEN HİZMETE GİRECEKLER

Yetkililer ayrıca restorasyon çalışmaları sonrasında bu binaların tıpkı Beşiktaş’taki Resim Müzesi ve Beykoz’daki Cam ve Billur Müzesi gibi modern müzecilik kriterlerine uygun sergi alanları olarak değerlendirileceğinin altını çizdi.

Uygulamalar çerçevesinde söz konusu yapıların, porselen ve silah koleksiyonuna ev sahipliği yapmasının düşünüldüğü ve para koleksiyonunun Darphane’nin tarihî misyonuna ve ruhuna uygun olarak sergilenmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Adanalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu ikdidar,basında yalan haber yapanlara niye büyük cezalar getiren kanunlar çıkartmıyor.
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    benim anlayamadığım şey şu, cahilliğime verin,: bu gazete yalan haberi herzaman yapıyor da muhatapları bu gazeteye dava açamıyorlarmı veya tekzip için mahkemeye gidemiyorlarmı ?
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haberin yayıncıya cezası olması lazım ama hukuka gitmek masraflı ve sonucu uzun zaman sürüyor ki herhalde buunlar hala sıkılmadan yazıyorlar.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan ve iftiranin bir karsiligi olmali olmadigi müddetçe careside olmaz tek care ceza
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    bi yaptırım yapılsın artık her yapılan yalan haber için büyük miktarda para cezası verilsin.
    Cevapla
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam anladık cumhuriyet gazetesi . gazete degil porovokatör haberi yalan ve iftira haberinden başka bir şey yapmaz terörün ihanetin hainlerin maşalığını yapıyor bundan şüphemiz yok alıp okumayız yüzüne dahi bakmayız yerde görsek dahi basar geceriz. Haber diye reklamını sizde yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR