AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın'dan 27 Mayıs Darbesi açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, 27 Mayıs darbesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2021 17:31 GÜNCELLEME 27.05.2021 17:59 GÜNCEL
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın'dan 27 Mayıs Darbesi açıklaması
AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın'dan 27 Mayıs Darbesi açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın 27 Mayıs Darbesi'nin yıldönümünde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"DEMOKRASİ TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ KIRILMA NOKTALARINDAN BİRİ"

27 Mayıs'ın demokrasi tarihimizin en önemli kırılma noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Taşkın, "27 Mayıs'ta millet iradesine, demokratikleşme ve kalkınma çabasına darbe yapılmıştır. Darbeyle anayasayı ve meclisi fesheden askeri cunta, Merhum başbakan Adnan Menderes ve iki bakanını düzmece mahkemelerde hukuksuz bir şekilde idam etmiştir. Aslında burada yapılan iş yargılama değil darbe yaparak Anayasayı çiğneyenlerin ülkenin meşru yöneticilerini Anayasayı ihlal ithamıyla giriştikleri bir hukuk cinayeti olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Taşkın sözlerini, "Milletimizin gözünde şehadet mertebesine eren Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı bu vesileyle rahmetle anıyorum. Demokrasi şehitlerimiz de tüm şehitlerimiz gibi aziz milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacaktır" şeklinde sürdürdü. 

"HER DARBE ON YIL GERİYE GÖTÜRDÜ"

Darbelerin derin acılar bıraktığını kaydeden Taşkın, şöyle konuştu:

"Demokrasi tarihimiz aynı zamanda bir darbeler tarihidir. Her darbe siyasal ve toplumsal hayatımızda kalıcı izler, derin acılar bırakmıştır. Her darbe ülkemizi ekonomik olarak en az on yıl geriye götürmüştür.

28 şubat darbesinde çok açık olarak gördüğümüz gibi darbenin arkasında sahne alan darbe baronları zenginleşirken, servetlerine servet katarken, milletimiz fakirleşmiştir. Batırılan bankalar üzerinden devletimiz milyarlarca dolar zarara uğratılmıştır."

"DARBE PARANTEZİ AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILDI"

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta darbeci kendini gösteren darbeci zihniyetin, iki binli yıllarda da bu durumu sürdürmek istediğini vurgulayan Taşkın şu ifadeleri kullandı: 

"AK Parti olarak aziz milletimizin teveccühü ile iktidara geldiğimiz 3 Kasım 2002‘den sonra her türlü vesayet odaklarına karşı verdiğimiz demokrasi mücadelesinden rahatsız olan odaklar, 27 Nisan e-muhtırasıyla sivil iktidara müdahale girişiminde bulunmuş ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla hedeflerine ulaşamamışlardır.

Darbeci zihniyet 1960’ta Demokrat Partiye yaptığını, 15 Temmuz gecesi Ak Partiye de yapmak istemiş ancak başaramamıştır.

Canı pahasına milletimizin emanetine sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve kararlı mücadelesi, aziz milletimizin desteği ve Cenabı hakkın yardımı ile 15 Temmuz gecesi darbecilere büyük bir ders verilmiş, 27 Mayıs’la açılan darbe parantezi, bu topraklarda bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır."

"MİLLETİMİZ 'BİR DAHA ASLA DARBEYE İZİN VERİLMEYECEK' DEDİ"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin dik durduğunu hatırlatan Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz gecesi kendi iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, istiklal ve istikbali için gözünü kırpmadan tankların önüne durup, kurşunlara hedef olarak şehit olurken, tüm darbecilere de şu mesajı vermiştir: Bu topraklarda bir daha asla darbeye ve darbecilere izin verilmeyecektir. 

Ben bu düşüncelerle 27 Mayıs darbesinin 61. Yıldönümü vesilesiyle 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum."

YORUMLAR 3
  • mkaras 2 yıl önce Şikayet Et
    he he sen öyle zannet Türkiye'de darbe tehlikesi asla bitmez hadi fetöyü dizginledin diyelim ordudaki solcu kominist kemalist dinsiz kesimi de temizledin mi onlar muhtemelen şimdi pusuya yatmış bekliyor ilk fırsatta homurdanmaya başlayacaklardır bu nedenle her daim teyakkuz halinde olmak gerek
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler sayın vekilim
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar Darbeci Muhtıracı Gece Bildiri Yapan Varsa Cehennem Ateşi Bol
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR