Türk ve Yunan heyetleri Edirne’de görüştü

Türkiye ile Yunanistan arasındaki hududun yeniden işaretlenmesi amacıyla iki ülke uzmanları Edirne’de bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2021 21:27 GÜNCELLEME 27.05.2021 21:29 GÜNCEL
Türk ve Yunan heyetleri Edirne’de görüştü
Türk ve Yunan heyetleri Edirne’de görüştü

Edirne’de iki gün süren toplantılarda Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Başkanı Hakan Özdemir başkanlık ederken, Yunanistan heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Havacılık Dairesi Başkanı Athanasios Leousıs başkanlık etti.

Türk ve Yunan heyetleri Edirne’de görüştü

BEKLENTİLER VE HEDEFLER ELE ALINDI

Türkiye-Yunanistan kara hududuna ilişkin konularda tarafların görüş, beklenti ve hedeflerinin ele alındığı iki ülkenin uzmanlar düzeyindeki heyetleri arasında 25-27 Mayıs 2021 tarihlerinde Edirne’de görüşmeler gerçekleştirildi.

İKİLİ İLİŞKİLERİN VE İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞMESİNE VURGU YAPILDI

Görüşmelerde her iki heyet tarafından da, ilgili konulardaki görüşlerin karşılıklı olarak değişiminin faydası dile getirilirken, ikili ilişkilerin ve iş birliğinin daha da geliştirilmesi yönündeki iradeye vurgu yapıldı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanla be görüsülücek 100 yildir görüsüldü Dialog yapildi sonuc sifir hic bir anlasmaya uymadilar lozan dahil hic bir cözüm bulunamadi bizans zihniyeti ile dialogla bir sey cözemezsin tek cözüm savas
    Cevapla
  • Vatanperver 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüşmelerin içeriği neymiş. Bu görüşme durup dururken niye çıkmış? Bu haberi yaparken içeriği hakkında da daha fazla bilgi verin. Biz de bilelim.
    Cevapla
  • Misaki-Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye ait. Savaşmadan İtalyan-İngiliz-Fransız oyunlarıyla topraklarımıza çöktü bu Yunan ve Bulgar barbarları.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR