Zorunlu Maske Kullanımı Ne Zaman Sona Erecek! Uzmanlar Maskeleri Çıkartacağımız Tarihi Açıkladı!

Zorunlu maske kullanımının ne zaman sona erebileceğine ilişkin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul açıklama yaptı. İşte maske takma zorunluluğunun sona ereceği tarih ve merak edilen o açıklama...

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2021 10:41 GÜNCELLEME 28.05.2021 10:42 GÜNCEL
Zorunlu Maske Kullanımı Ne Zaman Sona Erecek! Uzmanlar Maskeleri Çıkartacağımız Tarihi Açıkladı!
Zorunlu Maske Kullanımı Ne Zaman Sona Erecek! Uzmanlar Maskeleri Çıkartacağımız Tarihi Açıkladı!

Koronavirüsle mücadelede en başından beri uzmanlar, 3 temel kural olan maske, mesafe ve temizlik konusuna tüm insanların dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarına devam ediyor. Salgının bulaşıcılığını yok etmekte en etkili araçlardan biri olan maskelerden ne zaman kurtulacağımız ise en çok merak edilen konuların başında yerini alıyor. Zira uzun bir süredir tüm dünyada insanlar maske takman evlerinden dışarı adım atamıyor. Peki Türkiye'de maske kullanımı ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu Üyesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul maske kullanımının sona ereceği tarihi açıkladı. İşe merak edilen açıklama....

Zorunlu Maske Kullanımı Ne Zaman Sona Erecek? 

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, yüzde 70 aşılama olduğu takdirde eylül-ekim aylarında maskelere veda edilebileceğini söyledi.

Ertuğrul "Maskeleri çıkartmaya başlayabilmemiz için yüzde 70 toplumsal bağışıklık oranını tutturabilmemiz gerekiyor. Aslında mRNA aşısının geliyor olması da bizim için sevindirici. Çünkü yapılan çalışmalar, yurt dışındaki gerçek veriler de şunu göstermiş durumda; sadece hastalıktan korumakla kalmıyor aynı zamanda bulaşıcılığı da engelliyor. Bu anlamda da yurt dışının gerçek yaşam verileri böyle bir toplumsal bağışıklığı kazanmamız durumunda maskeleri çıkartabileceğimizi gösteriyor." şeklide açıklama yaptı.

120 Milyon BioNTech Aşısı İçin Anlaşma Yapıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı bitiminde BioNTech kurucu ortağı Prof Uğur Şahin ile ortak bir açıklama yaparak Türkiye ile Pfizer/BioNtech arasında toplam 120 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını duyurmuştu.

Anlaşması yapılan 120 milyon doz Biontech aşılarının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanına geçtiğimiz gün iniş yaptı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR