Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika karantina kararı

Sağlık Bakanlığı, varyant virüslerin yayılımının önüne geçilmesi için 'Temaslı Takibi Rehberi'ni güncelledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2021 10:55 GÜNCELLEME 29.05.2021 11:40 GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika karantina kararı
Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika karantina kararı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlenimi ve Filyasyon Rehberi' güncellendi. Bir önceki rehberde yakın temaslılar için, 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı. Bu kişilerin karantinası daha önce 7. günde yapılan test sonucu negatif çıkarsa bitiyordu. Yeni rehberde test için bekleme süresi de 10 güne uzatıldı. Varyant tespit edildiğinde de karantina süresi 14 gün.

Ancak bu durumda süre test sonucu negatif çıksa bile değişmeyecek.

AŞI OLAN TEMASLILAR DA KARANTİNAYA ALINACAK
Aşı olanlarla ilgili de önemli değişiklikler var. Aşı olanlara daha önce temas durumunda karantina gerekmiyordu ancak yeni rehbere göre ise yakın temaslı olurlarsa onlar da 14 gün karantinaya alınacak.

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Vah 2 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ceyhan iskeleti ne derse onu yapiyorlar. Bir ay onceye kadar agliyordu 10 gun az diye. Simdi neden oldugu belli oldu. Yazik! Hala israrcisiniz planlarda!
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Gün geçmiyorki Kovid_19 verdiği zararlar bitmiyor? .. En son Amerika ve ingilterede yapılan araştırmaya göre Kobid-19,un Kısırlık yaptığı tesbit edildi.. Aşılarında Kovid-19,un bu zararını önlediği belirtildi.
    Cevapla
  • ucrun 2 yıl önce Şikayet Et
    aşının tan etkileri veya etkisi konusunda sonuçlar daha tatmin edici değilken aşının kısır yapmadığı konusunda fikre varmışlar?
    Cevapla
  • hmd 2 yıl önce Şikayet Et
    Halla halla...hangi ara araştırdılarda bu sonuca vardılar...
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    1. Toros Füzeleri 2. Devrim yerli oto 3. Yerli aşı Her 3ü de yerli, kendi zamanında tarih yazacaktı, olmadı, engellendiler...
    Cevapla
  • Tâc 2 yıl önce Şikayet Et
    90'larda ya da 2000'lerde gripten de ölüyordu insanlar. Hem de yazın bile ölüyordu. Herkes korkuyordu, "ya fark etmeden bana da bulaşırsa" diye... Şimdi mi herkesin haberi oluyor. Grip ve covid virüsleri bulaşıcı, evet... Ama salgın demek yanlış.
    Cevapla
  • Kural 2 yıl önce Şikayet Et
    :))).Böyle devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR