Canlı yayında açıkladı: CHP'li İmamoğlu'nun 'KİPTAŞ' yalanı!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım Ülke TV'de CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'KİPTAŞ' iddialarını yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2021 22:06 GÜNCELLEME 01.06.2021 23:08 GÜNCEL
Canlı yayında açıkladı: CHP'li İmamoğlu'nun 'KİPTAŞ' yalanı!
Canlı yayında açıkladı: CHP'li İmamoğlu'nun 'KİPTAŞ' yalanı!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım Ülke TV'de CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'KİPTAŞ' iddialarını yanıtladı.

Ülke TV ekranlarında Haber Servisi programında Faruk Aksoy'a konuk olan Yıldırım, İmamoğlu'nun KİPTAŞ iddialarını yanıtladı.

Soru: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun iddiasına göre, 'Başakşehir'de bir arazi var. Arazi düşük maliyetle alındı. Ancak hemen sonra KİPTAŞ tarafından çok yüksek bir bedel karşılığında alan vatandaştan satın alındı.' Böyle bir şey  gerçek mi?

İSMET YILDIRIM: TAMAMI GERÇEK DIŞI

Bunların tamamı gerçek dışı iddialar. Yalan söylüyor doğruyu söylemiyor. Geçen hafta Ekrem Bey muhterem anne ve babamın vefatının ardından taziye için ziyarete geldiler. O taziyenin dışında 45 dakika 1 saate yakın konuştuk. Bu konuyu daha evvel yine gündeme getirmişlerdi.

Ben muhatap alıp cevap vermemiştim. Bunu sahibine sorabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü kendisiyle daha evvel hukukumuz var. KİPTAŞ'ta kendisi ilçe belediye başkanı iken 7 kere 8 kere kendi bölgesiyle alakalı konuştuk. Hukukumuz olan birisi. ''Belge var elimde'' diyor. Bende de belge var birazdan göstereceğim. ''11 Milyon dolar'' diyor. Bir kere dolar üzerinden satış yok TL üzerinden vadeli satış. Her şey belgeli.

KİPTAŞ sayın Cumhurbaşkanımız zamanında kurulmuş 1994'ten beri İstanbul'da 90 bine yakın konut yapmış. Şehirler üretmiş, vatandaştan arsalar satın almış. Bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Biz 19.5 senedir hizmet ediyoruz. Hem belediyemizde hem KİPTAŞ'ta veremeyeceğimiz hesabımız yok.

Soru: Ekrem İmamoğlu'nun iddiası şöyle, ''KİPTAŞ, Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım diye yönetim kurulu kararı alıyor. Bir gün sonra bu arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor. 28 milyon dolar arada fark.'' ne diyeceksiniz?

Şimdi öncelikle bu bir avam tabirdir. 'Uyanık' falan değil Türkiye'nin sayılı iş adamlarından birisi. Biz bir kere ya bir vatandaştan alırız. Aracı falan da kullanmayız. Bir kere KİPTAŞ bir arsayı almadan evvel bir fizibilite etüt çıkarır. Biz 18.12.2015 tarihinde 2 sayfalık 2-3 ay arkadaşlarımla birlikte görüşmeler yaptık. Ve bir fizibilite raporu çıkardık. Burası da Bahçeşehir önemli bir yer. Burada arsalar belli, kim neye satıyor belli orada arsa gelişimi belli. Şimdi bakın iki adet parseli var bu arsanın. 659 ada 1 parsel. Diğeri de 660 ada. Yani yan yana 2 parsel bu.

Buradaki küçük olan 30 dönümlük arazi bir şirkete ait. Diğer arazi de iki şirkete ait. Büyük olan arsanın üzerinde tahkikat var. Haciz var. Biz kendileriyle ortak bir pazarlık yaptık imar durumu var burada. 1850 konutluk proje yaptık biz burada.

Birinci arsada tahkikat olmadığı için (ikinci arsada da hissesi olduğu için) buradaki arsanızı alırız. Ancak ikinci arsanızın tahkikatını kaldırmadan almayız. Şimdi biz bu birinci arsayı aldık. Metresini bin liradan aldık. Dedik ki beraber olursa 2700 liradan. Yönetim kurulu kararımızı da ona göre çıkardık. Tarihler belli, atıyor tutuyor. 18.12'de fizibilite raporumuz var. 29.12'de yönetim kurulu kararımız var.

KDV dahil yüzde 18 de dahil 300 milyona geliyor. Biz birinci arsayı 04.01.2016'da almışız. 5 gün içinde 30 dönüm almışız. Ondan sonrasını da alırsak 48 ay vadeyle alırız. Niye bize her ay vatandaşlar tarafından taksitler ödeniyor. Biz de banka kredisi yerine bunu kullandık. 11.01.2016'da ikinci tapuyu almışız. Yani 7 gün sonra. O arkadaş gitmiş yarı hissesini diğer ortağından satın almış. Burada devleti zarara uğratmak yok. İki ortak var var biri diğerine hissesini satıyor.

DOLARLA ALINAN BİR ŞEY YOK HER ŞEY TÜRK LİRASIYLA ALINDI

SORU: Peki bu arsa 11 milyon dolara mı alınıyor?

Ne doları? Burada yönetim kurulumuzla iş adamı arasında mukavele imzalandı 49 aylık ödeme takvimi var. Türk lirasıyla. Ne doları ya? Dolar falan yok. Sırayla taksitlerini vermişim. Her ay 3 milyon lirayla başlamışız son ay da 6 milyon lira vermişiz. İmamoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde de 6-7 ay ödemiş.

SORU: Şimdi İmamoğlu diyor ki, bir uyanık bu arsayı 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı satın alıyor. Var mı böyle bir şey?

Yok öyle bir şey. Ben gelip sendeki arsanın yarısını almışım. Diğer yarısının üzerinden haczi kaldır demişim. Biz bu arsayı KİPTAŞ'a aldık. Ben KİPTAŞ'a hacizli mal alabilir miyim? Burada KİPTAŞ'ın hiçbir kusuru yoktur. İmamoğlu doğruları söylemiyor.

YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    sogukkanli seri yalanci bunlar , izlerken kanim dondu yalanini unutmayin
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    pis yalanlarını, mal bulmuş mağribi gibi sıralıyorlar, sen milleti karalacağına pisliğe boğduğun İstanbulun çöplerini ve haliçi adam gibi temizle, ulaşım sorununu çöz, çözebilirsen tabii
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten ibb baskani bi icraati yok ancak saga sola camur atmakla gundem degistirmekle mesgul bi tane icraat yap be reklamci
    Cevapla
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih altaylı sen gazetecisin bu haber yalan ise senin görevin yalancı yı ilan etmek yalan haberi degil
    Cevapla
  • kamaç 2 yıl önce Şikayet Et
    Araştırılsın kesin İmamoğlu bu sistemle çok iş yapmış yapan kendinden bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR