Felaketi tetikleyen iptal kararını İmamoğlu güle güle anlatmış

Marmara'daki deniz salyası tehdidini tetikleyen sebeplerden biri olarak gösterilen Silahtarağa Arıtma Tesisi'nin iptalini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gülerek anlatmış...

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2021 12:34 GÜNCELLEME 06.06.2021 13:05 GÜNCEL
Felaketi tetikleyen iptal kararını İmamoğlu güle güle anlatmış
Felaketi tetikleyen iptal kararını İmamoğlu güle güle anlatmış

Marmara Denizi'ndeki deniz salyası kabusu büyüyerek devam ediyor. Yaklaşık 4 ay önce başlayan ve çok tehlikeli boyutlara ulaşan müsilaj, deniz canlılarını da tehdit ediyor. Deniz salyaları kötü görüntülerinin yanında yaydıkları koku çevre sakinlerini de rahatsız ederken denizin altını üstünden daha durumda.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ MARMARA KURTULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan "Bakanıma talimatı verdim. Hiç gecikmeden, İBB niye yapmıyor, Konya niye yapmıyor demeyeceğiz. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak koordinasyonunuza alacaksınız, üniversiteler ile el ele verip bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu Haliç'te yaptık. Haliç'i nasıl temizlediysek müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız" dedi.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj havadan böyle görüntülendiMarmara Denizi'ndeki müsilaj havadan böyle görüntülendi


İMAMOĞLU'NUN "TEMEL ATMAMA" TÖRENİ TETİKLEDİ

Hem bakanlık hem de bilim insanları Marmara'yı kurtarmak için çalışmalar yürütürken ortaya çıkan ve aylardır artarak süren bu tehlike akıllara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "temel atmama" törenini getirdi.

İMAMOĞLU GÜLEREK ANLATTI BUGÜN FELAKETE DÖNÜŞTÜ

Müsilaj ile yeniden gündeme gelen Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni, “Temel Atmama Töreni” ile iptal eden CHP’li İBB Başkanı İmmaoğlu projenin gereksiz olduğunu ve iptal edişini büyük mutlulukla anlatmıştı. Bugün Marmara Denizi'nde felaket yaşanıyor ve sudaki yaşam adeta can çekişiyor.

YORUMLAR 622 TÜMÜ
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Karanlık zihniyetin karanlık belediye zatı
    Cevapla
  • Doğukan 2 yıl önce Şikayet Et
    Denizdeki binlerce CANI öldürdün çakma İMAMOĞLU !!! Soyadına OY veren bir sürü aldatılmış vatandaş tanıyorum … Müdafa soyadını niye değiştirdiniz sahi ? TEMEL ATMAMAK diye bir AÇILIŞ yapan İLK belediye başkanı olarak tarihe geçtin tebrik ederim !!! Üstelik ÇEVREYE FAYDASI olacak bir PROJEYE UYGULADIN bunu !!! APTALLIK der buna 5 yaşındaki çocuklar… Birde EYÜP ilçesinde DEPREM’de sığınacak yer olarak ayrılan PARK alanını YIKIP yerine BETON BİNALARI peş keş çekecektin sahi son durum NE EYÜP’te ? Birde ATLAR vardı 226 CAN bakımsızlıktan ÖLEN !!! Her şey çok …… oldu !!! En uygun kelimeyi yazın desem İSTANBULLULAR NE YAZAR sizce ?
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Ekrem e de gerek yok Ah İstanbul Ah
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp eşittir çöp çamur çukur; chp eşittir yalan, yolsuzluk ve yoksulluk. Sonuç her taraf salya sümük.
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel oluyor. Sulu fetö gibi her yeri salya ve sümük kapladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR