Mehmet Ceyhan'dan Sinovac aşısını çocuklarda uygulamaya başlayan Çin'e tepki!

Koronavirüs salgın sürecinde yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Çin'in hiçbir bilimsel veri olmadan çocuklarda Sinovac aşısını uyguladığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2021 21:34 GÜNCELLEME 07.06.2021 21:44 GÜNCEL
Mehmet Ceyhan'dan Sinovac aşısını çocuklarda uygulamaya başlayan Çin'e tepki!
Mehmet Ceyhan'dan Sinovac aşısını çocuklarda uygulamaya başlayan Çin'e tepki!

Çin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı uygulanan Sinovac aşısının çocuklarda acil kullanımını onayladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çin'in hiçbir bilimsel veri olmadan çocuklarda Sinovac aşısını uyguladığını söyledi.

"BİR TANE BİLE ÇALIŞMA YAYINLANMADI"

Prof. Dr. Ceyhan, "Yine Çin'den bilimsel olmayan bir uygulama: Sinovac'ın aşısına (hiçbir bilimsel veri olmaksızın) 3-17 yaşında çocuklara uygulama izni verilmiş. 23 Martta çalışmaların yürütüldüğü açıklanmıştı. 2.5 ay geçti. Bir tane bile çalışma yayınlanmadı" açıklamasında bulundu.

"ÇİN'DEN ALINAN ÜRÜNLER ÜLKELERİN ELİNDE KALDI"

Prof. Dr. Ceyhan, sözlerine şöyle devam etti: "Tanı kitleri, ilaçlar için de aynısı yapıldı. Çin Devlet görevlilerinin açıklamalarına ve 50-150 vakalık verilere inanıp Çin'den alınan ürünler ülkelerin elinde kaldı. Bu dönemde firma ve ülke yöneticilerinin açıklamalarını dikkate almamalıyız. Sadece yeterli sayıda vaka üzerinde yapılmış ve yayınlanmış çalışma sonuçlarına bakmalıyız."

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • beni_unutma 2 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz aynısınız
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay pfizer para mi vermiş acaba sinovaci kötüle de bizi olsunlar diye. Tabi aşı sırası gelen pfizer'i duyunca olmuyor
    Cevapla
  • Gonca 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlarin genetik yapisini bozan bu aşiyi iyi bir sey gibi gösteren bilim adamlarina ve aşiyi öven basin mensuplarina hakkimi helal etmiyorum .Ahirette görusecegiz
    Cevapla
  • misafir-x 2 yıl önce Şikayet Et
    ben 2 doz sinovac aşı oldum şimdi içime şüphe düşürdünüz be hocam..
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Naapsaydı pfizer yapsa memnun mu olacaktınız beyefendi ? Kendi yaşadığınız yerde yeterince yorumunuzu dinliyoruz başkalarının yakasını bırakın bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR