Abdullah Ağar'dan Sincar ve Mahmur açıklaması! Terör hattını kırabilecek tek güç Türkiye!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Kuzey Irak'taki operasyonlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, Mahmur ve Sincar'daki terör hattını kırabilecek tek gücün Türkiye olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2021 17:50 GÜNCELLEME 11.06.2021 17:50 GÜNCEL
Abdullah Ağar'dan Sincar ve Mahmur açıklaması! Terör hattını kırabilecek tek güç Türkiye!
Abdullah Ağar'dan Sincar ve Mahmur açıklaması! Terör hattını kırabilecek tek güç Türkiye!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, TSK ve MİT'in nefes kesen operasyonlarını değerlendirerek, Irak'ın kuzeyindeki terör hattına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bölgede yeni jeopolitik dengelerin oluştuğunu ifade eden Ağar, Habertürk TV'de katıldığı bir programda, "Sincar ve Mahmur'a jeopolitik anlamda gitmek gerekiyor mu? Gitmek gerekiyor. Çünkü Irak Bölgesel Yönetimi ve merkez yönetimi bunu yapamıyor. Sincar olayını gördük. 9 Ekim'de aralarında anlaşma imzaladılar, çok daha karmaşık hale geldi.  Hattın kırılması çok önemli bunu sadece Türkiye yapabilir." açıklamasında bulundu.

Bölgede durumun oldukça karışık olduğunu vurgulayan Ağar, "Çözebileceklerine dair bir ümidim yok. Ama Türkiye'yle bir şekilde işbirliği yaparlarsa, bu işbirliği gelişir, Türkiye onlara çeşitli şekillerde destek verirse olabilir. Ama şu an o noktada olmadıklarını görüyorum." dedi.

Barzani'nin çok sıkıştığını vurgulayan Ağar, "Barzani PKK'yla çatışmasızlığın bir şekilde bedelini ödüyor." değerlendirmesinde bulunarak, bölgede terör hattının kırabilecek tek gücün Türkiye olduğunu söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Devletimize Zeval Vermesin. Güvenlik güçlerimizi muvaffak ve muzaffer kılsın. Her türlü kazadan , beladan korusun. Ayaklarına taş değdirmesin.
    Cevapla
  • 2022 2 yıl önce Şikayet Et
    ypg yi bitirdi ya onu da bitirir
    Cevapla
  • MATRAX 2 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçik sahada canını ortaya koyuyor. Türkiye resmen tarih yazıyor. Ama nedense içeride 40-50 bin soytarı üzerinden sosyal medyada yürüyen bir "Beşinci Kol Faaliyeti" var ve bu şarlatanlara hala göz yumuluyor. Almanya'da Gizli Servis BND aşı karşıtlığı üzerinden provakasyon yapan grupları takibe aldı. Türkiye'de de böyle bir şarlatan kitlesi var. Biz Kandil, Afrin, Sincar, Libya, Karabağ ve Doğu Akdeniz'de destan yazalım bu bir avuç ŞARLATAN kara propaganda ile provakasyon yapsın. BU SOYTARILARA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI. GEREĞİNİ YAPIN YOKSA BİZ YAPARIZ.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    burdan içişleri bakanı Soyluya ve mite sesleniyorum bakın şu anda güldür güldür izliyorum veorda bir banka soyma paradisi var .bence supliminal fetöcü mesaj veriyor lütfen biri dikkatle izlesin ve haber versin. orda banka soyuyorlar gerçekde devleti soyucağız başa geliceğiz demek istiyorlar sonra 25T otobüsüderkende bence 25 temmuz da darbeye kalkışıcakalr lütfen herkes dillendirsin ve bu illuminal mesajı halkın gördüğünü ve reisin bir sözüne hazır olduğumuzu görsünler
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Körle yatan şaşi kalkarmiş barzani kor pkk şaşai oldu ha gayret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR