YKS çıkmış sorular! ÖSYM 2018-2019-2020 yılında YKS (üniversite sınavında) hangi sorular soruldu?
Üniversite kazanmak isteyen öğrenciler sınava sayılı günler kala deneme sınavları ve testler üzerinde yoğunlaştı. Geçmişte üniversite sınavında çıkan soru tarzlarını araştıran öğrenciler, sınava hazırlıklarını sürdürüyor. Üç oturum şeklinde 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenecek TYT sınavına 2 milyon 592 bin 579, AYT oturumuna 1 milyon 781 bin 760 kişi katılacak. İşte 2018-2019-2020 yıllarında üniversite sınavında çıkan sorular...
ABONE OLYKS sınavına kısa bir zaman kala uzman isimler öğrencilere konu çalışmalarını bırakması tavsiyesinde bulunuyor. Konu tekrarlarını kenara bırakan öğrenciler son yıllarda çıkan soruları çözerek sınavlara hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ÖSYM müfredatta sınırlama getirmişti. 2021 yılında düzenlenecek üniversite sınavında öğrenciler tüm konulardan sorumlu tutulacak. Temel Yeterlilik Testi'nde 120 soru, Alan Yeterlilik Testi'nde 160 ve Yabancı Dil Testi'nde öğrencilere 80 soru yöneltilecek. Uzmanlar sınav öncesinde öğrencilerin çok yoğun çalışmalardan uzak durmasını önerirken test ve denemeleri çözmeye devam etmesi tavsiyesinde bulunuyor. Bizde sizler için geçtiğimiz yıllarda üniversite sınavında çıkan soruları derledik. İşte 2018-2019-2020 yılında YKS sınavında çıkan sorular...
Geçmişte YKS Sınavında Çıkan Sorular!
ÖSYM geride bıraktığımız yılda yaptığı sınavların sorularını ve cevaplarını adayların erişimine açıyor. Sizde bu yıl düzenlenecek sınavın soruları hakkında fikir sahibi olmak için aşağıda bulunan adresler üzerinden sorulara gidebilirsiniz.
2018 Yılı TYT Sınavında Çıkan Soru Örnekleri!
Türkçe
Sosyal Bilimler
Temel Matematik
Fen Bilimleri
Kritik Sınav Öncesi Uzman İsimlerden Öne Çıkan Uyarılar!
26-27 Haziran tarihlerinde sınava girecek adaylara belli bir rutin oluşturulması tavsiye ediliyor. Özellikle uyku saati ve kahvaltı saatinin düzenlenmesini tavsiye eden uzmanlar gerçek sınav saatinde adaylara test çözmesi önerisinde bulunuyor. Sınava iki gün kala yoğun çalışmalardan uzak durulması gerektiği vurgulanırken adayların son iki gün dinlenmeye ve motive olmaya ihtiyacı olduğunun altı çiziliyor.
Sınavda Heyecanı Yenmek İçin Tavsiyeler!
Sınav anında öğrencilerin heyecanlarını yenebilmeleri için yapılması gereken en önemli husus öğrencilerin sakinliğini koruması olacak. Heyecan başladığında uzman isimler soru çözülmesinin bırakılmasını, gözlerin kapatılıp derin nefes alınmasını, başarılı olunacağına dair telkinde bulunulması, ilk dakikalarda en iyi olunan dersten başlanması, ezbere hareket edilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.