Bakan Koca, Türkiye'de kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de delta varyantının 134 kişide görüldüğünü söyledi. The Economist dergisi, Hindistan'da ortaya çıkan Kovid-19'un delta varyantını "en tehlikeli mutasyon" olarak nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2021 16:31 GÜNCELLEME 23.06.2021 16:45 GÜNCEL
Bakan Koca, Türkiye'de kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı
Bakan Koca, Türkiye'de kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti milletvekilleri ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerini, sağlık politikaları, aşılamada gelinen nokta, TURKOVAC aşısı ve normalleşme süreci hakkında bilgilendirdi.

Bakan Koca, dünyada etkili olmaya başlayan ve Türkiye'de de görülen delta varyantını milletvekillerine anlattı.

Bakan Koca, milletvekillerine delta varyantının Türkiye'de 134 kişide görüldüğünü söyledi.

Milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 3,5 saat sürerken, toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

En tehlikeli koronavirüs mutasyonu açıklandıEn tehlikeli koronavirüs mutasyonu açıklandı: Delta varyantı

EN TEHLİKE MUTASYON OLARAK GÖRÜLÜYOR

The Economist dergisinin son sayısında yer alan yazıda, Hindistan'da ortaya çıkan Kovid-19'un delta varyantının "en tehlikeli SARS-CoV 2 mutasyonu" olarak nitelendirildi.

Rusya'dan Hint varyantı ile ilgili endişelendiren açıklamaRusya'dan Hint varyantı ile ilgili endişelendiren açıklama

RUSYA'DA VAKALARIN ARTMASINA NEDEN OLDU

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, daha önce koronavirüs enfeksiyonu geçiren ve aşı olan bireyler arasında Hint varyantı nedeniyle yeniden vakalar görülmeye başlandığını, ülke genelinde vakaların ise 20 bine çıktığını söylemişti.

DELTA VARYANTI KENDİ İÇİNDE DE MUTASYONA UĞRADI

Daha önce Kovid-19 belirtileri öksürük, ateş, koku ve tat kaybı olarak sayılıyordu. Delta varyantı da kendi içinde mutasyon geçirip "Delta Plus" adlı yeni bir varyantın ortaya çıkmasına yol açtı. Daha bulaşıcı olan "Delta Plus" varyantı, yine Hindistan'da tespit edildi. Ülkedeki üç eyalette 22 vakaya rastlanırken, batıdaki Maharashtra eyaletinde 16 vaka kayıtlara geçti. Delta Plus aslında Haziran ayının başlarında tanımlanmıştı ancak bu kadar hızla yayılmasını bilim insanları beklemiyordu. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamayla durumun vahametini doğruladı. Resmi açıklamaya göre daha bulaşıcı yeni varyanta karşı önlemler acil şekilde alınmalı. Dr. Paul ise "Delta Plus" varyantıyla ilgili henüz yeterince bilgiye sahip olunmadığını, insanlar arasında hızla ve şiddetli bir şekilde yayıldığını söylüyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • Evergreen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu virus durmayacak delta dan daha buyuk virus var yuzde 97 oraninda ilerleme hizi var kisaca sokaga cikmakmi kapi pencereyi acamiyacaksiniz
    Cevapla
  • Tr2023 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların aşı uzmanı olup, aşıyı kurtuluş görmesi ve aşı şirketlerinin yüz milyarlarca doları hesaplarına gecirdiklerini gorunce aklıma Tom hanksin inferno filmi geldi. İnsan bitmez, aşı bitmez, varyant bitmez, burada konusan işsiz tıp uzmanları bitmez, akil verenler hele hele hic bitmez
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekimde Tam kapanma gelicektir Yaziyorum Buraya.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapan kapana kıs, yok yahu.Kendi kendini korumaya çalış o kadar.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aksine Aşılar % 70-80,i bulsun.ki bu Aşılama hızı ile bulacak gibi gözüküyor...Ağustos sonunda.,Yaz Sonunda Maskeler atıldı diye Bayrakları alıp turluyoruz!... Yaz bir yere?. :)
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Kasım ayı gibi tekrar kapanır her yer
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya rusyada bukadar bu virüsten varken neden rusyadan uçaklar dolusu turist geliyor niye alıyoruz ozaman
    Cevapla
  • Tr2023 2 yıl önce Şikayet Et
    C. Türk, ülke belki dingonun ahırı olmadi ama yol gecen hanı olmak üzere ve dikkatimi çekti her konuda bilmiş gibi konuşmuşsun ya bu da senden bir cacık olmayacağını gosteriyor. Haydi eyvallah
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim?.. Rusyadan insanlar öyle elini kolunu sallayarak gelmiyor! Havaalanına giriş yaptıkdan sonra hepsinin Aşı kartları, veya Hastalığı geçirip geçirmediklerine dair tüm bilgileri tek tek kontrol ediliyor!. Türkiyeyi sen Dingonun Ahırımı sandın! Öyle her Önüne gelen girsin? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR