Nefes kesen tarihi eser operasyonu! Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler...

Eskişehir’de elindeki tarihi eserleri satmak istediği belirlenen N.Ü. jandarma ekiplerince yakalandı. N.Ü.’nün aracında Roma ile Bizans dönemine ait 52 gümüş ve bronz sikke ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2021 10:57 GÜNCELLEME 24.06.2021 10:59 GÜNCEL
Nefes kesen tarihi eser operasyonu! Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler...
Nefes kesen tarihi eser operasyonu! Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler...

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Seyitgazi ilçesinde yaşayan N.Ü.’nün elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. Takibe alınan N.Ü.’nün kullandığı otomobil Eskişehir-Seyitgazi karayolunda durduruldu. N.Ü. gözaltına alınırken, aracında yapılan aramada Roma ile Bizans dönemine ait 52 gümüş ve bronz sikke ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen N.Ü., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldı.
 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 3
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş haklısın ancak bizim millet aza kanaat etmez. bizde buldu mu orayı ya mülk edinecek. ya da teslim alacak. bu kötü huyumuz yüzünden bir türlü mekan tutamıyoruz. bu kafa vazgeçmez. illa gizlice bedava günlerce eşecek. bulamazsa spor yapmıştım diyecek
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    her ilde müze müdürlükleri ya da valilik büroları yetkilendirilmeli. bu işlerle uğraşan kişilere eğitim ve sonunda sertifika verilsin sertifikası olmayanlar yapamasın bu işi yasal izne tabi olsun. izin alma konusu da uzamasın mesela aynı gün iznini alabilsin. vatandaş kazacağı yeri kazsın ama oradaki kayalara zarar vermesin ki böyle olursa vermez. yurt dışına kaçıramaz da çıkan malzeme memleketimizde kalır herkes memnun olur. yasa çıkmalı bu konuyla ilgili yerin altında duran şeyin kime faydası var çıksın ki herkese faydası olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet serbest bırakmalı bu işi resmileştirmeli ve devletin kendisi satın almalı böylece tarihi eserlerde dışarı çıkmaz kaçmaz her neyse yarı parasına razı olur bulan kişi hem de tarihi mekanlar zarar görmez kırılmaz heeeeyyyy.... sesimi duyan var mııııı....!!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR