Son dakika: AYM, Gergerlioğlu hakkında kararını açıkladı!

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, eski HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'siyasi faaliyette bulunma ve kişi hürriyet ihlali' kararı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2021 15:14 GÜNCELLEME 01.07.2021 16:34 GÜNCEL
Son dakika: AYM, Gergerlioğlu hakkında kararını açıkladı!
Son dakika: AYM, Gergerlioğlu hakkında kararını açıkladı!

Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar verdi.

AYM, Gergerlioğlu'nun cezaevinden tahliyesi için ağır ceza mahkemesine yazı yazılmasına karar verdi.

Diğer yandan vekilliği düşürülen Gergerlioğlu'nun Enis Berberoğlu'nda olduğu gibi Gergerlioğlu'nun vekilliğe geri dönmesi için süreç başlayacak.

Anayasa Mahkemesi (AYM), vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında oybirliğiyle ihlal kararı verdi.

"TAHLİYE EDİLİP, YENİDEN VEKİLLİĞE DÖNECEK"

AYM Genel Kurulu, Gergerlioğlu’nun "siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile ve "ifade hürriyeti"nin ihlal edildiğine hükmetti. Bu gerekçelerle Gergerlioğlu'na 30 bin TL tazminat ödenmesi de kararlaştırıldı.

Halen cezaevinde bulunan Gergerlioğlu’nun tahliyesi için mahkemesine yazı yazılması da kararlaştırıldı. Bu karar sonrası Gergerlioğlu tahliye edilecek. Ve yeniden vekilliğe dönecek.

Gergerlioğlu sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle şubat 2018’de "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Bu cezanın Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı. Onama kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasının ardından Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü.

Meclis’ten çıkmayı reddeden Gergerlioğlu, HDP'nin grup salonunda bekledi, ancak eyleminin beşinci gününde gözaltına alındı. Bir süre sonra serbest bırakılan Gergerlioğlu cezasının infazı için cezaevine konuldu.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Bayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    AYM tamamen kaldırılmalıdır.Vatanın ve milletin milli güvenliğini tehlikeye düşürecek kararlar vermektedir.Milletin vicdanını yaralamaktadır.Bu AYM milletin AYM si değildir.
    Cevapla
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ bitmeden terör bitmez..devletine ihanet et terör sevici ol..sonrada ödül verir gibi dışarı sal oh ne ala...
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise anayasa mahkemesinin verdiği kararlar da millet meclisinin onayına sunulmalıdır. Veya tc mahkemelerinin üzerinde hiçbir kurum olmamalı ve aym kapatılmalıdır. Benim vatandaş olarak vekillerimden demokratik talebim budur.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye çıkıyor, oradaki savcı, hakim suçlu diyor. Yargıtaya gidiyor oradaki hakimler suçlu diyor. Sonra kimisi hakim bile olmayan anayasa mahkemesi suçsuzdur diyor. Bu kararları veren hakimlerin uyguladığı kanunlar farklı mı? Nasıl iştir bu ben anlamadım.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi lehlerine karar verince AYM de adalet var der bay kemal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR