Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul, Ankara, İzmir...

Son dakika haberi: Aşırı sıcaklar yerini şiddetli sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ile sarı kodla uyarı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2021 10:31 GÜNCELLEME 03.07.2021 10:36 GÜNCEL
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul, Ankara, İzmir...
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! İstanbul, Ankara, İzmir...

Son dakika haberi: Aşırı sıcaklar, yarından itibaren yurdun batı ve iç kesimlerini terk ediyor. Hafta sonu sel ve su baskınlarına yol açacak kadar şiddetli sağanaklar bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'nın kuzey ve doğusunda beklenen sağanak ile oluşabilecek ani sel ve su baskınına karşı uyarı yapıldı.
 

Kenti sel vurdu! Bir son kişi son anda kurtulduKenti sel vurdu! Bir son kişi son anda kurtuldu

 

 

Açıklamada, "Yarın günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul’da zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

HANGİ SAATLERDE ETKİLİ OLACAK?

Müdürlüğün internet sitesinde, kuvvetli yağışın cumartesi günü 02.00- 20.00 saatlerinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.

İstanbul yağmurlu ve hızla serinliyor. Ankara'da da şiddetli yağmur görülecek. İzmir'de ise rüzgar kuvvetli olacak, kısa süreli yağmur geçişleri olabilir. Bursa ve Antalya'da şiddetli gök gürültülü sağanak yağış sel ve su baskınlarına neden olabilir. 

Termometrelerin İstanbul'da 25, Ankara ve İzmir'de 31, Bursa'da 28, Antalya'da ise 32 dereceyi göstereceği tahmin ediliyor. 

ANKARA VALİLİĞİ DE UYARDI

Ankara Valiliği, 3 Temmuz Cumartesi günü Başkent'te etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre 3 Temmuz Cumartesi günü yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi. 

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara'da hafta sonu sert karayelle hissedilen sıcaklık 25 dereceye kadar iniyor. Kuvvetli sağanaklar pazar bölgenin doğusuna çekilecek.

İç Anadolu'da yağışlar olumsuzluk yaratabilir. Eskişehir 26 dereceye iniyor. Sivas tarafı 35 derece, bu kesimde serinleme pazar günü olacak. 

Ege'de de bunaltıcı sıcak ara veriyor. Kuvvetli karayel rahat nefes aldıracak. Kütahya, Afyon, Denizli boyunca sağanaklar var. Muğla 33, Kütahya 25 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu'da kavurucu sıcak sürüyor. Adana 34, Gaziantep 37, Diyarbakir 41 derece. Pazar, Adana bölümünde yağış bekleniyor. 

Karadeniz'de Zonguldak, Bolu, Kastamonu boyunca yıldırımlı sağanaklar ve beraberinde dolu riski var. Doğu Karadeniz'de yağış pazar. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Adana: Parçalı bulutlu 35

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

KAYNAK : DHA, Haber7
YORUMLAR 4
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapak 10 kere nişanı mı erteleyelim
    Cevapla
  • Efeler 2 yıl önce Şikayet Et
    Yağdır Mevlam Su.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah ki ne eyvah. Desenize yine chp belediyelerinin hüküm sürdüğü şehirler göle dönüşecek.
    Cevapla
  • aynen 2 yıl önce Şikayet Et
    bodruma tatile gider istanbul tekfuru. herkes kendi işini görsün.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR