Son dakika: 4 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2021 23:43 GÜNCELLEME 04.07.2021 23:43 GÜNCEL
Son dakika: 4 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 4 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Türkiye'de son 24 saatte 216 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 418 kişinin testi pozitif çıktı, 50 kişi hayatını kaybetti.

VAKA SAYILARI VE AŞI PROGRAMI TEK EKRANDA!

Bugünden itibaren vaka ve aşı sayıları aynı ekrandan izlenebilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak. '' ifadelerine yer verdi.


Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı.

4 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 4 bin 418 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 50 oldu. Bir günde toplam 216 bin 252 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 4 bin 161 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 57,81 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 25,23 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 52 milyon 607 bin 735'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, Bilecik, İzmir takip etti.

En düşük aşılama Siirt'te

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 26,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Siirt'i sırasıyla Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Ağrı, Bingöl takip etti.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    2.nci Doz Aşılar daha % 25,lerdeymiş.... 2.nci Doz Toplam % 25 Çok az..bu Oranla Kovid-19,dan kurtulamayız ...Yaz bitiminde 2.Dozlarda % 70,i bulamaz isek Yasaklar ,Kısıtlamalar yine başlar.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    2.nci Doz Aşılar daha % 30-34 lerde ve Çok Az!...... 2.nci Doz Aşıların en az % 70 Olması lazım..2.Doz Aşılarda Büyük ihtimal Ağustos Sonunda tamamlanacak... işte o zaman Kovid-19 Kontrol altına alınır.
    Cevapla
  • birbilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun %70 e yakını aşılandı fakat vaka sayısı yaz etkisine rağmen hala günlük 5000 civarında,ya aşılar işe yaramıyorsa?
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıların 1.nci Doz,u % 54 Civarlarında 2.nci Doz Aşılarda % 30 civarlarında Aşıların etki etmesi için 2.Doz,un en az % 70 olması Lazım..... ama Aşıların 2.Doz,u daha % 30,larda olduğunu biliyorsunda hala Aşılar fayda etmiyo diyebiliyorsunya Yuh artık!.
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Pazartesi ve Cuma günleri bağıra bağıra "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım." de. Sonra da evden dışarı çıkama, maskesiz dolaşama, aşı olamadan işe gideme... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    Cevapla
  • Genc 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen nesin yaaaa!!!!
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşkın, şaşkın. Ah şaşkın.ah. Sen yanlış anlamışsın.
    Cevapla
  • Mehmetali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun. ... Ne alâka şimdi
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmak istemeyenler resmen nankörlük yapıyorlar. Aşının üretim yeri olan Almanya'da bile aşı 100 Euro'ya yapılıyor. Devlet size bedava aşı getirmiş burnunuza itiyorsunuz. Maşallah her biriniz de bilim adamı gibi ahkam kesiyorsunuz. Yok kısırlık yapıyormuş... Bu aşı kullanıma geçmeden kaç çeşit bilimsel deneyden geçiyor. Bütün o bilim insanlarımız bilmiyorsa siz o kıt aklınızla sizmi biliyorsunuz
    Cevapla
  • Hfds 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi sen biliyon kurban
    Cevapla
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman aşıyı icat eden sözde türk alaman neden aşı olmuyor
    Cevapla
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden aldınız bu bilgiyi Allah aşkına
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada aşı bedava yanlışın var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR