Diyanet kurban satışıyla ilgili merak edilen kredi kartı sorusunu yanıtladı
Diyanet, "Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?" sorusuna yönelik verdiği fetvada, kurbanlık satışının tek çekim veya vadeli olarak yapılabileceğini açıkladı.
ABONE OLKurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık alımıyla ilgili merak edilen sorular da gün yüzüne çıkmaya başladı.
Vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu sene de Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na, "Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?" diye sordu.
Başkanlık ise konuyla ilgili bir fetva yayınlayarak halkın merakını giderdi.
DİYANET TANE TANE AÇIKLADI
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yayınlanan fetvada, kurbanlık alan şahsın nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabileceği açıklandı.
11 yaşındaki küçük kızın kurban pazarında sıkı pazarlığı
Son dakika haberi: Kurban Bayramı'nda ek tedbir uygulanacak mı? Bakan Koca açıkladı
KREDİ KARTIYLA TEK ÇEKİM VEYA VADELİ OLARAK ALINABİLİR
Diyanet'ten verilen fetvanın tamamı ise şu şekilde:
"Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir.
"FAİZLİ İŞLEM SEBEBİNDEN SAKINMAK GEREKİR"
Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte, faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan sakınmak gerekir."
KURBANLIK FİYATLARI 2021
Bu yıl büyükbaş canlı kurbanlık kilogram fiyatı 28 ile 35 lira arasında değişecek bu ücret küçükbaş hayvanlarda ise 28-33 lira arasında olacak.
Küçükbaş kurbanlıkların bin 500 ile 2 bin lira arasında satışa sunulması beklenirken, büyükbaş hayvanlarda ise kilo başı hesabı yapılacak.
Ortalama bir hayvandan yarı yarıya et çıktığı göz önüne alınarak hesaplama yapılırsa 30 kiloluk et yani 60 kilo canlı hayvan ortalık için bin 800 – 2 bin lira arası bir pay ödenecek
VEKALETLE KURBAN KESİM ÜCRETİ NE KADAR?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
-
gs serkan 3 yıl önce Şikayet Etdiyanet personeli maasi bankadan aliyor faize bulasiyor.imamlar bazisi sera kredisi çekiyor caiz degil kurban kesinBeğen Toplam 3 beğeni
-
Müslüman 3 yıl önce Şikayet EtKülliyen haram diyaneti dinlemeyin günaha ortak olmayınBeğen Toplam 11 beğeni
-
Hasan 3 yıl önce Şikayet EtTaksitten dolayı ilave ücret uygulanırsa diyor .kardeşim zaten herkesçe bilinen birşey takside bilince faiz aliyorki banka almayan varmı .yani şimdi diyanetin yaptığı ipe un serme.kendide biliyor vadede bankanın faiz aldığını.milletin zihnini bulandirma kısaca banka işi faiz demiyor.dolayli yoldan laf gevelemeyle.gecistiriyor.kisaca alınmaz diyemiyor.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Hsyn 3 yıl önce Şikayet EtBazı kişiler Allah rızasından ziyade kesemezsek millet ne der düşüncesine girmiş rezil olacağız diye kredi çekip kurban alan kişiler varBeğen Toplam 13 beğeni
-
Can 3 yıl önce Şikayet EtAsla ve asla caiz olduğunu düşünmüyorum. Kurbanı satan kişi sana vade bile yapsa o an borcun var paran yoksa bile olmaz. Bankaya borçlanarak kurban kesilmez. Haram ve helal kadar zıt bir durum. Borçlu kurban kesemez. Borcun yok paran yok alacağın var kurbanı satan kişi birbirini tanıyor alıcıya kendisi faizsiz vade verirse o zaman caiz olur diye düşünüyorum.Beğen Toplam 15 beğeni