Son dakika: 10 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2021 21:28 GÜNCELLEME 10.07.2021 21:28 GÜNCEL
Son dakika: 10 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 10 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Türkiye'de son 24 saatte 224 bin 184 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN UYARI

Günün tablosuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bugün mavi kategoriye eklenen ilimiz olmadı. Tüm illerimizde aşılanma oranını artırmadan toplumsal bağışıklık elde edemeyiz. Biran evvel aşınızı olun. '' uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 10 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 5 bin 217 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37 oldu. Bir günde toplam 224 bin 184 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 217 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalaması yüzde 60,56 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 27,34 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 57 milyon 407 bin 028'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

En düşük aşılama Bitlis’te

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 31,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i sırasıyla Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Şırnak, Bingöl ve Ağrı takip etti.

 

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • SATRANÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayan kul hakkı yemiş gibidir. Ölen, okula gidemeyen, iş yerini açmayan, ekonomik daralmaya sebep olan kul hakkı yemiş olmaz mı.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haritada her şey gayet açık.. Aşı olan Mavi ve Sarı Bölgelerde Vakalar ve özellikle Ölümler yok denecek az, Diğer kırmızı alanlarda Vakalar Ölümler çok..Görüldüğü gibi Demekki Aşılar Çok faydalı...Hala bu Aşı olmama inadı neden?.
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafiler, Dünya bankası ile devletleri haraca, İnsan hakları mahkemesi ile devletlerin hukuklarını rafa, Dolar ve Euro ile paralarını kağıda, DSÖ ile sağlıklarını hastalığa, Korona yasakları ile özgürlüklerini esarete çevirmiştir. Siz uyumaya devam edin...
    Cevapla
  • O. K 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Anadolu bölgesinde insanlar okuma oranı yüzde kaç Muğla da yüzde kaç buna bakın anlarsınız
    Cevapla
  • Osmanlıtürk 2 yıl önce Şikayet Et
    cehalet ve kalpleri fitne fesat ondan dolayi doğu illerindekiler aşı olmuyor...allah akil fikir versin millet uzaya cikiyor bu adamlar aşıya karsi cikacak kadar kör ve cahil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR