AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilan etti!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından online olarak organize edilen AÖL 3. dönem sınavları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Lise mezunu olmak isteyen adaylar çevrim içi sınavlara katılarak soruları yanıtladı. MEB sınav sonuçlarının AÖK üzerinden duyurulacağı tarihi açıkladı. Peki 2021 AÖL sınav sonuçları nereden sorgulanır? İşte AÖL sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih...

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2021 16:19 GÜNCELLEME 14.07.2021 16:19 GÜNCEL
AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilan etti!
AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı! MEB sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi ilan etti!

AÖL online sınavları 5-9 Temmuz tarihleri arasında Açık Öğretim Kurumları Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL 3. dönem sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavlarda doğru olarak yanıtlanan her sorunun puan olarak karşılığı 5 olarak belirlendi. Açık Öğretim Lisesi 2021 yılı ders geçme notu ise 45 olarak revize edilmişti. Açık Lise sınavlarında en az 9 soruya doğru cevap veren adaylar sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlamış olacak. Açık Liseden mezun olmak isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi gündemlerine aldı. MEB AÖL sınav sonuçlarını AÖK üzerinden erişime açacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Açık Lise sınavlarının geçersiz sayılacağı durumlar...

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesinden yapılan açıklamada 2020-2021 eğitim öğretim yılı 3. dönem online (çevrim içi) sınav sonuçlarının 14 Temmuz Çarşamba günü yani bugün saat 19.00'da erişime açılacağını duyurdu.

Telafi Sınavları Tarihleri Belli Oldu!

Açık Öğretim Lisesi, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde  yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan çevrim içi (online) sınavlara çeşitli nedenlerle katılamayan öğrencilerimiz (Batı Avrupa ve Balkanlar Programı öğrencileri hariç) için; 27 Temmuz 2021 tarihi saat 09.30'dan 28 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59'a kadar çevrim içi (online) olarak telafi sınavı yapılacaktır.

Telafi sınavına katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders atama işlemleri Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

 

AÖL Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 3. dönem sınav sonuçlarını Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetimi sisteminden erişime açacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler, online sınav ekranında olduğu gibi T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sol tarafta bulunan menü üzerinden sınav sonuçlarını sorgulayacak.

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavı soru ve cevapları yayınlanmayacak. Değerlendirme sırasında hatalı/yanlış soru çıkması durumunda bu soru değerlendirme dışı bırakacak ve geçerli soruların puan değeri tekrar hesaplanacak.

Online Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

2021 AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, henüz sınav sonuçları için net bir tarih ya da takvim açıklaması yapmadı. Sınav öncesinde yayınlanan kılavuzda sadece sonuçların AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden ilan edileceği duyuruldu. Geride bıraktığımız 1 ve 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanma tarihi göz önünde bulundurulursa sonuçların bu hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Sınavlara İlişkin İtirazlar Devam Ediyor!

MEB tarafından yayınlanan kılavuz göre öğrenciler sınav sorularına ve düzenlenmesine ilişkin itirazlarda bulunabilecek. İtirazlar için adaylar devlet bankalarına itiraz ücreti yatırması gerekiyor. İtiraz ücreti Milli Eğitim Bakanlı 30 TL olarak belirlendi. Sınavın bitmesinin ardından 5 gün içerisinde itiraz yapılabilecek. İtiraz ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halkbank şubelerinden T.C kimlik numarası ile yatırılabilir.

Açık Lise Sınavlarının Geçersiz Sayılacağı Durumlar!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavlar online olarak gerçekleştirildiği için sınavın geçersiz sayılacağı bazı durumlar mevcut. Başvuru şartlarını taşımayanların sınava katılması, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, sınavın gidişatını etkilemek amacıyla ekran karartma, ekran kilitleme gibi hilelerde bulunulması, sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda sınavlar geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR 2
  • mevlüt 2 yıl önce Şikayet Et
    sınav sonucu açıklansın
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    açıklansın artık#
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR