Son dakika: 12 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2021 20:41 GÜNCELLEME 12.07.2021 20:42 GÜNCEL
Son dakika: 12 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 12 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Türkiye'de son 24 saatte 227 bin 273 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 404 kişinin testi pozitif çıktı, 49 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA: HOŞ GELDİN EDİRNE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günün tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Hoş geldin Edirne. Hedef nüfusun %75'inden fazlası aşı olan 4. Şehrimiz Edirne oldu. Tüm illerimizin en kısa sürede mavi renge dönmesi için aşınızı olun. '' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu da açıklandı. Son 24 saatlik verilere göre 5 bin 404 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 49 oldu. Bir günde toplam 227 bin 273 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 506 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 61,16 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 28,26 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 58 milyon 594 bin 137'a yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla, son sırada Bitlis var

Verilerde aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 31,4 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirdiği Bitlis’i ise sırasıyla Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Şırnak takip etti.

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların temel hak ve özgürlüklerine, vücut dokunulmazlığına, illegal olmayan düşünce ve görüşlerine saygılı olun. Dilinizi ve elinizi üzerlerinden çekin.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olun demek Madem illegal bir düşünce ve Suç!... Aşı olmam, Aşı Zararlı, Aşı olmayın? demekde illegal bir düşünce Ve Suç!.. Ne malum Kasıtlı olarak insanları korkutup, Galeyana getirip Halkın arasına Nifak sokmadığı?.
    Cevapla
  • Erdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Maske ve mesafeye uyan yok %100 aşı yapılsada maske ve mesafeye uyulmadıkça salgın devam eder
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Variant 4-5-6 böyle gider daaa
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede ne garip insanlar var... Aşı olmuşsun hastalıktan kurtulmuşsun ne güzel bırak gerisini Aşı olmayan düşünsün...Ben nasıl ki zorla Aşı ol diyemez isem kimseye Kimsede beni Aşı adayı sıvıyı vurmaya zorlayamaz...En başta içilen günlük sekiz hapın yararlı olmadığı belli oldu bu vurulan sıvı dada pardon denecek...
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Size bu aklı Kim veriyor?. Aşıların ve ilaçların Faydalı olduğunu artık bütün Ülkeler gördü ve Artık her ülke Aşı programı uyguluyor.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık Aşı oranı Yüksek olan İllerin, İlçelerin Vakalarda ve Ölümlerde Maviye Dönmesi çok Net olarak Ortada.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Vayki vay? Ben Hatırlatma dahil üç Doz Aşıyıda vuruldum.. Artık siz düşünün?.. Eğer Virüse yakalanıp gerek görmeyip Aşı veya ilaç kullanmadınız ise İlerde Biyolojik Virüs Kovid-19, un zararını kesin göreceksiniz?. O zaman Sürekli Varyant geçiren Virüsden eğer Sağ kalırsanız beni hatırlarsınız? Aşımı zararlı? Kovid-19,mu?. :)
    Cevapla
  • Vayki vay 2 yıl önce Şikayet Et
    C.turk gozun aydın Uğur Şahin hocaniz sana yeni aşı hazırlıyor Delta Varyant aşısı ounuda vurun sonra bir aşı daha hazirlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR