Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimi!

Okulların açılma tarihi, yazın tatil planlaması yapmaya hazırlanan aileler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim takvimini açıkladı. Öğrencilerin bu yıl yapacakları ara tatil, yarıyıl tatili tarihleri belli oldu. MEB çalışma takviminin belirlenmesi ile yaz tatilinin kaç gün süreceği de belli oldu. Peki 2021 okullar ne zaman açılacak? İşte yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih…

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2021 19:00 GÜNCELLEME 16.07.2021 19:00 GÜNCEL
Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimi!
Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimi!

18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okullar ne zaman açılacak? sorusuna cevap arıyor. Geride bırakılan eğitim yılında uzaktan ve yüz yüze eğitimi bir arada alan öğrenciler doyasıya tatilin tadını çıkarmaya başladı. Ailesi ile birlikte tatile çıkacak öğrenciler planlamalarını yaz tatilin sona ereceği tarihe göre yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüsü göz önünde bulundurarak yeni eğitim öğretim takvimini duyurdu. MEB Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada tam anlamıyla  yüz yüze eğitimin başlayacağının  sinyallerini vermişti. Bu yılki eğitim öğretim takvimine göre öğretmenler, öğrencilerden 1 hafta önce seminerlerle döneme başlayacak. İlkokula yeni başlayacak öğrenciler için ise uyum haftası kapsamında 1 hafta erkenden okula gelecek. Peki 2021 okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitecek? İşte 2020-2021 okulların açılma tarihi...

2021 Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada birinci dönemin 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacağını duyurmuştu. MEB tarafından 2019 yılında uygulamaya konan sistem ile öğrenciler toplam 2 ara tatil yapıyor. Ara tatillere Sömestr tatili olarak bilinen yarıyıl tatili ve yaz tatili eşlik ediyor. İşte 2021-2022 eğitim öğretim takvimi;

2021 Yaz Tatili Bu Yıl Kısa Mı Sürecek?

Uzaktan ve yüz yüze eğitimin bir arada verildiği 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz'da sona erdi. Karnelerine kavuşan milyonlarca öğrenci yaz tatilinin keyfini sürmeye başladı. 2 Temmuz'da başlayan yaz tatili, 6 Eylül tarihinde sona erecek. Öğrenciler bu yaz toplam 65 gün tatil yapacak.

Öğretmen Seminerleri 31 Ağustos'ta Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce öğretmenlerin verimli bir çalışma gerçekleştirmesi için öğretmen seminerleri gerçekleştiriyor. Verilen eğitimin niteliğini attırmak, güncellenen programlar hakkında öğretmenleri bilgilendirmek, öğrenci ve veli etkileşimini güçlendirmek, derslerde uygulanan yöntem ve teknikler konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak amacıyla öğretmenler bir araya geliyor.

MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılında mesleki çalışmaları 31 Ağustos tarihinde yapacak. Geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen seminerlerin bu yıl yüz yüze olması bekleniyor.

İlkokula Başlayan Öğrenciler İçin Uyum Eğitimi Verilecek!

İlkokula yeni başlayan öğrenciler için 2021-2022 eğitim yılı erken başlayacak. 1. sınıfa başlayan öğrencilerin okul, sınıf ve öğretmenlerine alışabilmeleri için uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, uyum eğitimlerine rehber öğretmenler eşlik edecek. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yeni ve güncel takvime göre uyum eğitimleri 31 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

" Eylül Ayından İtibaren Öğrencilerin Gelmesini Bekliyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılında okullarda yüz yüze eğitime sorunsuz bir şekilde başlanması için çalışmalar yürütüyor. Pandemi nedeniyle okullarda Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli tedbir ve önlemler alınarak yüz yüze eğitime başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada " Tereddütsüz Eylül'de başlayacak gibi yönetiyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından üniversiteler için 13 Eylül tarihini vermişti. Vaka sayılarının düşmesi, aşılama çalışmalarında neredeyse sona yaklaşılması göz önünde bulundurulursa 2021-2022 eğitim yılının tamamında yüz yüze eğitim verilmesi öngörülüyor.

Yazın Telafi Eğitimleri Devam Ediyor!

Yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından pandeminin öğrenciler üzerinde bıraktığı etkiyi hafifletmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, telafi eğitimi programlarını sürdürüyor. Katılımların zorunlu olmadığı eğitimlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile öğrenciler belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanıyor. Düzenlenen sosyal, kültürel etkinlikler ile telafi eğitimleri devam ediyor. 5 Temmuz'da başlayan eğitimler 31 Ağustos'a kadar sürecek.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Bir veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılsın okey ama önce hijyen lazım bir an önce elaman alınmalıdır ondan sonra öğrenci okula başlasın önce okul açılıyor en son elaman en çok hijyen isteyen yer okuldur çocukları riske atmayalım onlar bizim yarınlarımız lütfen lütfen rica ediyorum sayın Bakanım
    Cevapla
  • Ummu unlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kac gun olacak peki 2 mi 5 gun boyunca mi
    Cevapla
  • Animeci biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Aga biz nerden bilelim git araştır
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    5 gün
    Cevapla
  • Nurten 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bilme
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduysa şu ara tatiller çıktıktan sonra oldu, kaldırın şunları da normal eski düzene dönün.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler ,Son birkaç yıldan buyana sürekli yaz attilinin çok uzun olduğunu bu durumun özellikle ilköğretim çocuklarında çok uzun tatil nedeniyle sorunlara yol açtığı açıkca görüldü,Bu nedenle sömestre tatili harici birer haftalık ara tatiller geldi.Bildiğimiz kadarıyla,Eylülün 9 u ile 15 arasında ağırlıklı olarak tahmin edildiğinden,Bir çok aile Eylül ayına rezervasyon yaptırdı.6 Eylül ilköğretim ve ortaöğretim biraz eksik başlayacak.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tavsiye(bilim?) kurulu MEB den yine rol çalar bir aciklama yapar okullar Ekim'de açılır,sonra bir açıklama daha yapar Kasım ortası gibi açılır oda yarı zamanli
    Cevapla
  • Anan be anan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR