MEB'den sınavlara katılmayan öğrenciler için kritik açıklama! AÖL telafi sınavı düzenleyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılında yeni kayıt ve kayıt yenileme yaparak çevrimiçi sınavlara girmeyen veya kaçıran adaylar için telafi sınavı yapılacağını duyurdu. Temmuz ayında düzenlenecek sınavlara katılmak isteyenler kimlerin sınava girebileceğini araştırıyor. Peki AÖL telafi sınavı ne zaman yapılacak? İşte MEB'den yapılan sınav açıklamasının detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2021 18:59 GÜNCELLEME 16.07.2021 18:59 GÜNCEL
MEB'den sınavlara katılmayan öğrenciler için kritik açıklama! AÖL telafi sınavı düzenleyecek!
MEB'den sınavlara katılmayan öğrenciler için kritik açıklama! AÖL telafi sınavı düzenleyecek!

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları düzenlendi. Sonuçların ilan edilmesiyle birlikte başarısız olan adaylar telafi sınavlarını gündeme aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli nedenlerle sınava katılamayan öğrenciler için online telafi sınavı düzenlenmesi kararını aldı. Açık Lise 1,2 ve 3. dönem sınavlarını kaçıran adaylar telafi sınavlarına kimlerin girebileceğini araştırıyor. İnternet üzerinden yapılacak sınavlara AÖK üzerinden giriş yapılacak. Batı Avrupa ve Balkanlar programı öğrencileri için telafi sınavı yapılmayacak. Sınavlara katılmak isteyen öğrenciler ders atama ve kayıt yenileme işlemlerinin nasıl olacağını merak ediyor. Peki AÖL telafi sınavlarına kimler katılacak? İşte 2020-2021 AÖL telafi sınav tarihleri...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Telafi Sınavı Duyurusu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. döneminde yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yaptırarak 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında internet üzerinden yapılan sınavlara katılamayan öğrenciler için telafi sınavı yapılacağını duyurdu. Telafi sınavlarına sadece 1.dönem için düzenlenecek. 

AÖL Telafi Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Batı Avrupa ve Balkanlar Programı hariç yapılacak telafi sınavları 27 Temmuz saat 09.30'da başlayacak. Online olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden düzenlenecek sınavlar 28 Temmuz saat 23.59'a kadar devam edecek. Telafi sınavına katılma hakkı olan öğrencilerin kayıt yenileme ve ders atama işlemleri Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Açık Lise 3. Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı!

Pandemi nedeniyle internetten yapılan Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden " Güvenlik Kodu, T.C. Kimlik veya Öğrenci numarası ile şifreyle birlikte sorgulanabilecek.  Sınav sonuçlarına ilişkin itirazda bulunmak isteyen adaylar sonuçlar açıklandıktan itibaren 5 (beş) takvim günü içerisinde başvuru yapabilecek. Sınav sonuçları 14 Temmuz'da ilan edildi. İtiraz işlemleri için  Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ile 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırılarak buradan itiraz yapılabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR