MİT yakalayıp Türkiye'ye getirdi! Küresel taşları bile yerinden oynatabilir

MİT operasyonu ile yakalanan FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı ile ilgili Sabah Yazarı Mahmut Övür çarpıcı bir köşe yazısı kaleme aldı. Övür, bu operasyonun küresel taşları bile yerinden oynatabileceğini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2021 10:45 GÜNCELLEME 18.07.2021 11:04 GÜNCEL
MİT yakalayıp Türkiye'ye getirdi! Küresel taşları bile yerinden oynatabilir
MİT yakalayıp Türkiye'ye getirdi! Küresel taşları bile yerinden oynatabilir

FETÖ'ye yurtiçi ve yurtdışında darbeler vurulmaya devam ederken son olarak örgütün beyin takımında yer alan Orhan İnan da Türkiye'ye getirildi. Mahmut Övür, İnandı'nın yakalanmasıyla birlikte sadece Türkiye değil küresel açıdan farklı senaryoların ortaya çıkabileceğini dile getirdi.

Mahmut Övür'ün dikkat çeken köşe yazısı:

Bir süre önce Başkan Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada önemli bir haber verdi:

"MİT, yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir." Bu son dönemde yapılan en önemli operasyondu ve sadece Türkiye'ye getirilişin haberiydi.
Oysa İnandı çok daha önce yakalanmış ve yakalanması FETÖ'cüleri deliye döndürmüştü.

Onlara göre, Kırgızistan'dan bir FETÖ'cüyü getirmek mümkün değildi. Hatta birileri "Getirin de görelim" diye meydan okuyordu.

Başaramadılar ve FETÖ'nün Orta Asya İmamı Orhan İnandı, Türkiye'ye getirildi. Birkaç gündür medyayı izliyorum, birkaç yazar dışında kimse oralı olmadı. Oysa İnandı, FETÖ'nün beyin takımının en etkili isimlerinden biriydi ve ikinci kuşak (Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Talip Küçük gibi) FETÖ'cüler arasında hareketin Orta Asya'daki "kara kutusu"ydu... Daha önemlisi Gülen, 3 ayda bir ülke imamlarıyla bir araya gelmeden önce sadece İnandı'yla özel görüşüyordu.
İnandı, diğerlerinden daha önemliydi. Bu aynı zamanda onun Rusya ve Çin'i kuşatacak bir bölgede CIA'yla içli dışlı olduğunu da gösteriyordu.

Çünkü FETÖ'nün, tıpkı dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Orta Asya'daki varlık nedeni de ABD stratejisini hayata geçirmekti.

Bu nedenle yakalanan İnandı, sadece FETÖ'nün Türkiye'deki varlığı açısından değil, küresel rolü açısından da hayati derecede önemliydi.
Önemliydi, çünkü "Orta Asya İmamı" olarak Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi bölgenin çok önemli ülkelerinin "ülke imamları" ona bağlıydı.

KIRGIZİSTAN'DA 20 BİN MEZUN VERDİK
Böylesine kritik bir ismin yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi müthiş bir başarı ve FETÖ'nün motivasyonuna ağır bir darbeydi. İlk ifadesindeki şu bilgiler dikkat çekiciydi:

"Kırgızistan'da örgütün kontrolünde yaklaşık 40-50 örgüt evi var. Bu evlerde önceleri Türk vatandaşları kalıyordu. Şimdi ise Kırgızistanlı örgüt mensupları kalıyor.
Burada bulunduğum 26 yıl içerisinde örgüt okullarından 20 bin kişi mezun oldu.
Bunların yüzde 10'luk kesimi örgütün hiyerarşisinde görev aldı." Tıpkı Türkiye'deki gibi, o ülkelerde de örgüt hem iktidara hem de muhalefete karşı birkaç kez operasyon yapmış, etkili de olmuştu. Çünkü FETÖ, o ülkelerde toplumsal kargaşadan kara para trafiğine, silah kaçakçılığından yerel mafya ilişkilerine kadar her alanda etkiliydi ve bunu da en iyi Orhan İnandı biliyordu.

Bu konularda MİT'e veya Emniyet'e özel bilgi verdi mi bilmiyorum ama derin bilgisi olduğu çok açık.
 

FETÖ’cü İnandı hakkında istenen ceza belli olduFETÖ’cü İnandı hakkında istenen ceza belli oldu

Son Dakika... FETÖ’cü Orhan İnandı’nın ifadesi ortaya çıktıSon Dakika... FETÖ’cü Orhan İnandı’nın ifadesi ortaya çıktı

FETÖ'nün Orta Asya sorumlusu İnandı tutuklandıFETÖ'nün Orta Asya sorumlusu İnandı tutuklandı

ONUN EKMEĞİNİ YEDİK, SONRA DA KAHPELİK ETTİK

İnandı'nın böylesine kilit rolde bir aktör olduğunu birkaç yıl önce Türkiye'de seslendiren ve FETÖ'ye karşı mücadelesini ısrarla sürdüren Uluslararası Kafkas Vakfı Başkanı Hayati Küçük, 90'larda Gürcistan'daki ayaklanmalara atıfta bulunarak şöyle diyordu:

"Orhan İnandı, tüm istihbarat ve Devair-i Devlet yapılanmasının en önemli kilit isimdir. Ülkeleri karıştıracak ve kitle ayaklanmalarını tetikleyecek planların başında o vardır. Bunu ben Gürcistan'dan biliyorum. Şevardnadze'yi ABD'yle yani Soros'la birlikte biz devirdik. Adam devrilene kadar onun ekmeğini yedik, onunla yol aldık, sonra da kahpelik ettik. Aynı şeyi Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a da yaptılar." Orta Asya için dönüm noktası olan İnandı operasyonu, Türkiye'de çok tartışılan "Baştakileri kaçırdınız, garibanlar içeride" tezine de bir cevap niteliğinde. Ayrıntılı ifadesiyle küresel taşları bile yerinden oynatabilir.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adil öksüz ne zaman getirilecek?
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    hep ayni sey lider yakalandi her sey ortaya cikacak denir istenen ceza on yil denir konustugu zaman google yazan seyleri derler kisaca ifade nasil alinir bilen yok gel otur konus istersen konusma avukat su bu denmez aline demir sopa dikenli agac alirsin iyi konusmasi icin direk kafasina vurursun bak nasil konusur yirmi yil gørev yapti denir anlattigi sey bir gun olay kadar o kadar zaman ne yaptilar
    Cevapla
  • Hasan doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Babası ermeni anası yahudi olan baş papaz, kendi kendine İslam dinine ayar vererek yeni bir din adı altında İslam ı bozmaya çalışan papa nın gizli kardinali fetö, geberdiği zaman, himmet paraları ile oluşturduğu dev servetin yönetimi için cemaat adı altındaki hainlerden oluşan çete birbirine düşecek. Son kullanılma tarihleri bittiğinde de sahipleri efendileri abd, servetlerine el koyacak.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bazı bölgelerimizde aslen Ermeni ama samimi Müslüman kimseler var. Bu hainleri tarif ederken bir Müslüman olarak vicdanen daha dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • KENAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefete de bir bir fetö operasyonu şart
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    fötö terör örgütün böyle ayakları elleri yakalayınca elsiz ayaksız kalan fetö terör örgütü başı elbet yakalanır fetöcüler 40 senelik terör yapınız çöktü sonunuz geldi fetö terör örgütü öldü Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR