Son dakika: 21 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2021 20:27 GÜNCELLEME 21.07.2021 20:27 GÜNCEL
Son dakika: 21 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 21 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Türkiye'de son 24 saatte 184 bin 462 Kovid-19 testi yapıldı, 8 bin 151 kişinin testi pozitif çıktı, 59 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

Günnü tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Bayram artan vaka sayılarını kontrol altına alabilmek için son derece önemli. Aşı olup tedbirlere uyarak toplumsal bağışıklık sağlanırsa salgın biter. Aksi kısır döngü. Tedbirlere uyun, aşınızı olun. Biraz daha zaman geçsin oluruz!” Ya biraz geç olursa? Günlük vaka sayısı 8.780’e kadar çıktı. Ertelemişseniz aşınızı hemen yaptırın'' değerlendirmesinde bulundu.



Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 21 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 8 bin 151 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59 oldu. Bir günde toplam 184 bin 462 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 4 bin 946 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 62,93 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 34,28 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 64 milyon 12 bin 165'a yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

En düşük aşılama Bitlis’te

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 35,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i sırasıyla Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Heykel yapalim 2 yıl önce Şikayet Et
    9 gün tatil nedir baştan?kurban bayramı tatili 4 gün şimdi tirmalayin bu millet mükafat anlamaz cilkini cikarir
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işten korkan aşı sini olsun korkmaya da olmasin sanane
    Cevapla
  • Nofear 2 yıl önce Şikayet Et
    Eczane raflarındaki ilaclarin hepsi yerli ve guvenilir mi acaba.o ilaclarin cogu ithal cogunun yan etkileri cok fazla.iken asi olmam demek nasil bi düşünce acaba
    Cevapla
  • vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    aşi olunca sanki tekrar yakalanmiyorsun yine yakalaniliyor ve yine agir geciriliyor bunu herkes iyi bilsin aşi ile alakasi yok
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaç vaka inceledin de konuşuyorsun. Kul hakkı bilmez
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayan vurulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR