Karadeniz'de kötü hava koşulları! Denize girmek yine yasaklandı

Kandıra’da olumsuz hava şartları nedeniyle Kumcağız, Kerpe ve Kovanağzı plajları haricindeki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı. Şile'de de yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girmek yine yasaklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2021 10:40 GÜNCELLEME 24.07.2021 11:28 GÜNCEL
Karadeniz'de kötü hava koşulları! Denize girmek yine yasaklandı
Karadeniz'de kötü hava koşulları! Denize girmek yine yasaklandı

Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı olan Kandıra ilçesinde denize girmek yasaklandı.

Geçtiğimiz haftadan itibaren çok sayıda boğulma vakasına sebep olan kötü hava şartları sebebiyle Kandıra Kaymakamlığı tarafından bazı bölgelerde denize girmek yasaklanmıştı.

Olumsuz hava koşullarının devam ettiği Kandıra Sahillerinde bugün için Kumcağız, Kerpe ve Kovanağzı plajları haricindeki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı.

ŞİLE'DE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI 

Şile Kaymakamlığı yoğun dalga ve akıntı nedeniyle bugün de denize girmenin yasak olduğunu duyurdu. Şile Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün rüzgarın kuzey doğudan 3 ila 5,  dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre olacağı,  rüzgarın öğle saatlerinden itibaren daha şiddetli eseceği, dalga yüksekliğinin de buna bağlı olarak artacağı tahmin edilmektedir.  Yarın rüzgarın kuzey doğudan 3-5 şiddetinde yer yer 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1.5 ila 2.5 metre olacağı hava / deniz raporlarıyla bildirilmiştir" denildi.

"BUGÜN İLÇEMİZ SAHİLLERİNDE YOĞUN DALGA VE AKINTI NEDENİYLE GÜN BOYU DENİZE GİRMEK YASAKLANMIŞTIR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sahada görevli bulunan Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı'mız ve plajlarımızda görevli cankurtaranlarımızdan aldığımız anlık hava/deniz durumuna ilişkin raporlara göre dalga yüksekliğinin ilçemiz plajlarında hali hazırda 1 ila 2 metre arasında olduğu tespit edilmiştir. Meteroloji Genel Müdürlüğü hava/deniz raporları ve bölgedeki hava durumunun değerlendirilmesi neticesinde bugün ilçemiz sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can emniyetini korumak aracıyla gün boyu denize girmek yasaklanmıştır. Yarın hava/deniz tahmin raporları ve sahada bulunan görevlilerimiz tarafından takip edilecek deniz durumuna göre bilahare değerlendirme yapılacaktır."  Şile Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle dün de gün boyu denize girmenin yasak olduğunu duyurmuştu. 

KAYNAK : İHA, DHA
YORUMLAR 3
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu şile yıllardır aynı halt. yapın dalga kıran millet girsin rahat rahat. bumudur ya . boğulan boğulana. ayıp be çözüm yokmuki millet uğraşıp duruyor
    Cevapla
  • eyüp 2 yıl önce Şikayet Et
    Maliyeye ihbardır. Şilede sahillere girişte alınan araçbaşı 100 tl para kimlere gidiyor. Buralardan kim menfaat temin ediyor. Fatura yok fiş yok. Aynı şekilde 1 şelongda 100 tl yine fatura yok fiş yok. yiyecek içeceklerden bahsetmiyorum bile. Gelir idaresi başkanlığı uyuma. bir gün sahile ininde bir teftiş yapın. Oturduğunuz yerden yatarak maaş alma nereye kadar. Vatandaş soyuluyor. Sizde çanak tutup göz yumuyorsunuz. Vatandaşlık görevini yapıp şezlong için Fiş isteyince kovuluyorsunuz.
    Cevapla
  • karslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Denize girmek için şile ayazma plajında girişte alınan 100 tl çıkışta vatandaş denize girmediğinden neden iade edilmiyor O zaman. Onlarca yıldır toplanan ve iç edilen bu paralarla şile kapalı bir göle çok rahatlıkla çevrilebilir. 1 kişi bile boğulmazdı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR