2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 26-27 Haziran'da yapılan AYT, TYT ve YDT...

YKS sonuçları için sabırsızlanan milyonlarca lise mezunu ÖSYM'den yapılacak açıklamayı beklemeye başladı. Hayallerindeki Yükseköğretim Kurumlarında eğitim almayı hedefleyen adaylar YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile adayların puanları, başarı sıralamaları belli olacak....

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2021 09:58 GÜNCELLEME 27.07.2021 09:58 GÜNCEL
2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 26-27 Haziran'da yapılan AYT, TYT ve YDT...
2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından 26-27 Haziran'da yapılan AYT, TYT ve YDT...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 26 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi, 27 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testleri düzenlendi. ÖSYM geçtiğimiz günlerde üniversitelerin alım yaptığı taban puanlarını duyurdu. Ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim almaya hazırlanan öğrenciler sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarında yaptıkları puanları öğrenmek istiyor. Sonuçların duyurulmasının ardından 5-13 Ağustos tarihlerinde tercih maratonu başlayacak. AYT, TYT ve YDT sınavlarında her oturum kendi içerisinde değerlendirmeye tutularak puanlar hesaplanacak. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı saf dışı bırakacak. 180 baraj puanını geçen adaylar 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek. İşte 2021 YKS sınav sonuç tarihi...

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

26-27 Haziran'da düzenlenen üniversite sınavı sonuçları osym.sonuc.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. ÖSYM tarafından öğrencilerle paylaşılan takvime göre sonuçlar 4 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Geride bıraktığımız yılın sonuçları göz önünde bulundurulduğunda sınav sonuçlarının sabah erken saatlerde ilan edilmesi bekleniyor.

ÖSYM 2021 YKS Tercih Tarihlerini Duyurdu!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklamada YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Adayların puan, sıralama ve kontenjanlar hakkında bilgi sahibi olması için 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Lise mezunları, yayınlanan kılavuz üzerinden tercih edebilecekleri okulları görüntüleyebilecek.

Üniversite sınavında her bir oturum ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. TYT sınavından 150 ve üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim bölümlerini tercih edebilir. Herhangi bir puan türünden 180'ni geçen adaylar lisans bölümlerini, 150 puanı almış ancak 180 baraj puanını geçememiş adaylar ise 2 yıllık meslek yüksekokullarını tercihte bulunabilir.

Sonuç Ekranında OBP Başarı Puanı Yer Alacak!

Öğrencilerin ortaöğretimde  (lise)  aldıkları yıl sonu not ortalamaları üniversitelere giriş puanında etkili olacak. OBP başarı sıralamasına göre adayların sıralamaları değişkenlik gösterecek. OBP başarı puanı en düşük 250 en fazla ise 500 olarak hesaplanacak.

YORUMLAR 3
  • buse 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı olsun
    Cevapla
  • muratr 2 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı olsun
    Cevapla
  • savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce açıklansa çok iyi olacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR