Son dakika: 30 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı! Tehlikeyi seyir sürüyor

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2021 20:55 GÜNCELLEME 30.07.2021 20:55 GÜNCEL
Son dakika: 30 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı! Tehlikeyi seyir sürüyor
Son dakika: 30 Temmuz koronavirüs tablosu açıklandı! Tehlikeyi seyir sürüyor

Türkiye'de son 24 saatte 256 bin 460 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 83 kişinin testi pozitif çıktı, 69 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayılarının artış hızını henüz kontrol altına tutabilmiş değiliz. Bunun yolu tedbir ve aşıdır. Vakit kaybetmeden, gece gündüz demeden, haftasonu demeden aşınızı olun, tedbirlere uyun.'' ifadlerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 30 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 22 bin 83 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 69 oldu. Son 1 günde toplam 256 bin 460 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 752 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 65,79 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 43,28 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 72 milyon 520 bin 645'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 87,6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 39,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’nın ardından Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Naim 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail halkını sözde aşılamasına rağmen, 31 temmuz dan itibaren aşı olanları dikkat edin aşı olmayanlari değil aşı olan yabancıları ülkeye kabul etmeyecek.
    Cevapla
  • Doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıların bir pandemi süresinde asla yapılamayacağı, çünkü virusu mutasyona uğrattığını, dünyada çok uzman doktor söylüyor. Dolayısıyla aşıların kendisi koronadan daha büyük bir tehdit.
    Cevapla
  • bilall 2 yıl önce Şikayet Et
    maske uyarıları ve sıkı denetim olmadan bu iş bitmez
    Cevapla
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    3. Doz aşılama hangi ülkelerde var? Küresel işlere bulaşmışsınız. Biyoloji uzmanları aşının sonucunu gösteren delil yok diyorlar. İnsanlara baskı yapmayın.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama, aşının klinik sonuçlarını biyologlar değil doktorlar takip ederler. Aşı konusu yeni bir şey değil. Aşıya karşı çıkmak cahilane bir tutumdur.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıların koruduğu tıbben fazlasıyla ıspat edilmiş, aşı virüsün zarar verme kabiliyetini düşürüyor. Almanya da ülkede kullanılan aşıların iki çeşidinin vurulmasını onaylıyor (mesela 1. AstraZeneca vuruldu ise 2. Biontech veya Moderna vurulması). Sağlık bakanlığının tavsiyeleri sorumsuzca değil.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika pcr testleri iptal etti. Sebebi ise sonucun guvenilir olmayisi. Korona hastaligindan olenlerin sayisi cok dusuk gripten olenlerinki yuksek. Kanserden olenlerinki yuksek. Tansiyondan sekerden olenlerinki yuksek ama dusuk sayida olan korona bircok ulkeyi kiyametmis gibi davrandirtiyo.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nerede görüldü gripten bir ailede 4 kişinin peşpeşe öldüğü. Biz her sene gribi bir iki kez geçirirdik,ayrıca grip faydalıdır da ,insanı da öldürmez. Kardeşim de her sene grip olurdu ama hastaneye bile gitmezdi ama koronadan vefat etti. Nasıl açıklıyacan bunu bay doktor. Ayrıca BBC news haberi oku istersen. Dünyada yer yıl grip vakalarından ölüm : 650 bin kişi Koronavirüsten ölümsayısı : 4.219.826 kişi (kaynak: worldometers) Bunlar da mı yalan. Hadi koronayı iki yıla böl, 2 110 000 kişi çıkar . Yine de kaç katı. Daha bu tespit edilenler bir de rakamları azaltanlar var. Yani nerden bakarsan bak YALANCISIN.
    Cevapla
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de bir huy var bir şeye başladık mı 20 30 yıl kullanırız . çok zor borkırız pcr yi akşam vaka saylarını görmez isek hasta oluruz. aşı olmadan önce aşılılara düşman aşı olduktan sonra aşısızlara düşman oluruz. müslümanım deyip müslüman gibi yaşmayan adama bakar islama düşman oluruz. boş ver bu milleti diğerlerinden ayıran en garip özelliktir.
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yer açık olmasına rağmen bence iyi vaka sayısı. Aşı çalışıyor demek ki. Normalde tatil yerlerinde bayramda by kalabalıklarla 100.000 i bulurdu belki
    Cevapla
  • aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ,aşı bulaşı önlemiyor.3 dozda olsan sana bulaşabilir.sadece senin hastalığını aynı gripteki gibi hafif atlatmanı sağlıyor..ki yogun bakım vs dolmasın.bunu hafif atlatırken ,miyokardit vakaları artarsa ki adamlar kabul etti yan etskisini..ugras dur.madem garanti aşı neden kağıt imzalamak durumundayız!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR