Biontech 2. doz yan etkileri nedir? Koldaki ağrı kaç gün sonra geçiyor? Aşırı halsizlik oluyorsa...

Biontech 2. doz yan etkileri nedir? Koronavirüs'e yakalanmak istemeyen, ancak aşıların yan etkilerinden çekinen birçok kişi bu konu hakkında araştırma yapıyor. Özellikle Alman aşısı Biontech olacak vatandaşlar ne gibi etkilerle karşılaşacağı hakkında detaylı bilgi arıyor. Bu aşıda en çok yaşanan yan etki ise kol ağrısı. Peki, Koldaki ağrı kaç gün sonra geçiyor? Aşırı halsizlik oluyorsa...

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2021 19:03 GÜNCELLEME 30.07.2021 19:03 GÜNCEL
Biontech 2. doz yan etkileri nedir? Koldaki ağrı kaç gün sonra geçiyor? Aşırı halsizlik oluyorsa...
Biontech 2. doz yan etkileri nedir? Koldaki ağrı kaç gün sonra geçiyor? Aşırı halsizlik oluyorsa...

Biontech 2. doz yan etkileri nedir? Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, aşının bulunması ve yaygınlaşmasıyla beraber birçok kişi Koronavirüs'e yakalanmaktan korundu. Vatandaşların büyük bir kısmı bir an önce aşıyı olmak için hastanelere akın ederken, bir kısım ise aşının yan etkilerini araştırıyor. Özellikle Alman aşısı Biontech olacak olan birçok kişi ne gibi etkileri yaşayacağını araştırıyor. En temel etkinin aşı olunan kol da ağrı olduğu biliniyor. Peki, Koldaki ağrı kaç gün sonra geçiyor? Biontech aşısından sonra aşırı halsizlik oluyorsa ne yapılmalı? İşte detaylar...

Biontech 2. Doz Yan Etkileri Nedir?


Alman Biontech aşısının 2. dozunu olacak olan birçok kişi ne gibi yan etkilerle karşılaşacağını merak ediyor. Aşırı halsizlik ve kol ağrısı yaşamak gibi yan etkileri bulunan aşının başka etkileri de olduğu biliniyor. İşte Biontech 2. doz aşısının yan etkileri,

  • Aşının yapıldığı yerde şişlik,

  • Aşının yapıldığı yerde kızarıklık,

  • Aşının yapıldığı kolda ağrı,

  • Tüm vücudu etkileyen kas ağrısı,

  • Tüm vücutta aşırı yorgunluk.

Nadir de olsa alerjik reaksiyonların olabileceği göz ardı edilmeden aşı uygulamasından sonra bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve hekime yakın zamanda aşı olunduğu bilgisinin iletilmesi unutulmamalıdır.

Biontech Aşısından Sonra Aşırı Halsizlik Oluyorsa Ne Yapılmalı?


Aşı sonrasında sık olarak karşılaşılabilecek durumlar ve bu hafif durumlara yönelik destekleyici yaklaşımlar şunlardır,

  • Aşı Uygulanan Bölgede Ağrı/Şişlik/Kızarıklık

Aşı uygulanan kolunuza yüksekte olacak şekilde pozisyon veriniz. Soğuk uygulama yapınız. (Örnek: Soğuk suyla ıslatılmış bir havlunun aşı yapılan bölgeye uygulanması vb. Bu sırada cilde doğrudan buz temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır.)
Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılabilir.

  • Yorgunluk

İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz.

  • Hafif Ateş, Titreme

İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

  • Baş Ağrısı

Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

  • Kas/Eklem Ağrısı

İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

  • Kusma, İshal

Bol sıvı takviyesi yapabilirsiniz, beslenmenizi ishal diyetine uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Ağızdan sıvı ve gıda alınamayacak kadar kusma olması durumunda sıvı kaybı olabileceğinden sağlık kuruluşuna başvurunuz.

COVID-19 aşısı uygulamasından sonra bunların dışında aşıyla ilişkili olabileceği düşünülen bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Koldaki Ağrı Kaç Gün Sonra Geçiyor?
 

Aşılardan sonra kolda, özellikle de aşı olunan bölgede hafif şişlik ve ağrı görülebilir. Bu bölgede kızarıklık oluşması da görülebilecek olası etkilerden biri. Ancak ağrı genellikle 1-2 gün içinde geçiyor. Eğer ağrı şiddetini arttırırsa ve ya ağrı bir kaç günden fazla sürerse hekiminize başvurabilirsiniz.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika delta varyantına yakalananların ./. 74ünün aşılı olduğunu söylüyor. Bunu da haber yapmayı unutmayın lütfen. Yan etkilerini yaşayanların yazdığına göre epilepsi, zona, göğüs, kalp ağrıları, akciğer embolisi, hiç yakalanmadığı halde aşı sonrası covide yakalanma, 15-20 gün yoğun bakımda kalma, kalp spazmı geçirme, böbreklerin iflası Her 4 gebenin 3ünün bebeğini düşürmesi vb. En kötüsü de ölüm, miyokardit ve kanser riski. Daha adları bilinmeyen hastalıklar çıkacağı için biontec onam formu alıyor, hiçbir sorumluluk kabul etmiyor.
    Cevapla
  • K.Maraşlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz doktor oluksunuz maşallah. Her şeye aklınız yetiyor. Prof. lardan daha iyi biliyorsunuz. Bu prof. larda neden bu kadar okuyorlar boşuna. Her insanın bünyesi farklı, tepkimeleri farklı, aşının direk tepkimesi sadece ağrı olur diye bir söz duymadım. Ama kovid'den koruduğu tüm dünya da ispatlanmış. Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    bekle üç beş yıla kadar görürsün etkilerini
    Cevapla
  • Gaziantep27 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2 doz u da vurundum ve hicbirsey olmadi.Hic agrimadi,sismedi,kizarmadi
    Cevapla
  • kıyam 2 yıl önce Şikayet Et
    boyun ağrısı yaptı bir haftadır çok şidetli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR