Fahrettin Altun: Yalan haberlerle 'toplumsal fay hatlarını' tetiklemeyi amaçlıyorlar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 'Orman yangınlarıyla mücadelemizi ideolojik saiklerle karalamaya çalışanlar, yalan haberlerle aynı zamanda 'toplumsal fay hatlarını' tetiklemeyi amaçlıyorlar' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2021 12:41 GÜNCELLEME 31.07.2021 13:14 GÜNCEL
Fahrettin Altun: Yalan haberlerle 'toplumsal fay hatlarını' tetiklemeyi amaçlıyorlar
Fahrettin Altun: Yalan haberlerle 'toplumsal fay hatlarını' tetiklemeyi amaçlıyorlar

Altun orman yangınlarında yapılmaya çalışılan algı operasyonlarına tepki göstererek sosyal medyadan tepki gösterdi. Altun'un paylaşımı şu şekilde; 

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ülkemiz dünyanın sayılı itfaiye örgütlerinden birine sahiptir. Devletimiz ve ilgili kurumlarımız ilk andan itibaren tam bir seferberlik içinde yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için var gücüyle çalışmaktadır.

Orman yangınlarıyla mücadelemizi ideolojik saiklerle karalamaya çalışanlar, yalan haberlerle aynı zamanda “toplumsal fay hatlarını” tetiklemeyi amaçlıyorlar. Milletimiz bu tür sosyal medya kışkırtmalarına karşı uyanıktır ve sağduyuludur.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Hem yangınla hem de bu tür sistematik dezenformasyon ve algı operasyonlarıyla mücadelede devletin ilgili bütün kurumları görevinin başındadır. Açılan sahte hesapların arkasına gizlenerek milletimizi kışkırtmak isteyenler şüphesiz hukuk önünde hesap verecekler.

Bazı medya kuruluşlarının dezenformasyon ve algı operasyonlarını yürüten “ağ”a dahil olduklarını da üzülerek görüyoruz. Reyting uğruna ya da ideolojik saiklerle yapılan yayıncılığın oluşturacağı tahribata karşı medya kurumlarımızı da sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

YORUMLAR 5
  • çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medya da muslumanlar ses cikaramiyor , ne zaman anlayacağiz.
    Cevapla
  • Harun Yusuf Nuhhano 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan yalan haberleri bilecek kadar bilincli toplum var şükür. Yalan haberede inanan varsa araştırmadan gercek ortaya cıkmadan vebalinizi alırlar. Ormanlar yanmadan önceki tedbiri niye alamadınız istihbaraat zaafiyeti neden. Kaç defa yazdım aylar önce bunla ne ilgisi var diyeceksiniz. Fetöcü olan bu makamlarda bulunanlar hala devam ediyorlar İnsanlara önce tarlaları böme izni verip (mahkeme kararlı kararsız) sonra istinad mahkemelerine veren Tarım arazisi bölündü diye Tarım bakanlıgı il ilce müdürlukleri deyilmi halkı husursuz etmek adına. Şimdi yangınlar nerde cıktı kafanızı gömup dışarı cıkın halkin icine karışın Bu insanlar vatanı icin ölür siz cimerde her işi ciddiye
    Cevapla
  • soru 2 yıl önce Şikayet Et
    abi kusura bakma da koca devletin 3 tane mi ucagı olur ?? yunan yunan diyoruz adamların 20 tane ucagı var
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk mu hangi hukuk memlekette hukuk mu var? Davaları 20 yıl süren memlekette kimse bana hukuktan adaletten bahsetmesin.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    hemen cezalarını verinki biz de burda adalet yerini buldu diyelim...vatan hainlerine
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR