Son dakika: 3 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde korkutan artış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2021 22:43 GÜNCELLEME 04.08.2021 18:52 GÜNCEL
Son dakika: 3 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde korkutan artış
Son dakika: 3 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bir günde korkutan artış

Türkiye'de son 24 saatte 256 bin 163 Kovid-19 testi yapıldı, 24 bin 832 kişinin testi pozitif çıktı, 126 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Günlük vaka sayısı 25 bine yaklaştı. Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ve aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. İlk doz aşılar gibi, zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılar da son derece önemli.'' ifadelrine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 2 Ağustos’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 24 bin 832 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 126 oldu. Son 1 günde toplam 256 bin 163 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 6 bin 243 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 66,42 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 44,67 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 74 milyon 67 bin 511'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 40,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılar,, virüsler,,,plandemiler,,,depremler,,,kuraklıklar,,,seller,,,radyasyonlar,,,yangınlar,,,savaşlar,,,GDO,,vs,,,vs,,bunların hepsi 15 adet küresel deccal olan ailelerin başının altından çıkıyor bu aileler durdurulmazsa dünyanın sonu gelecek
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala Bazı kesimler ısrarla Yalan fitne peşinde, Hastanelerde Yoğun Bakımlarda yatanların, Ölenlerin %96 sı 1 doz aşı olanlar. Yani Virüsü birbirlerine bulaştırıp Vakaları yükselten, Bu Gerçeği bakalım ne zaman görecekler ayılacaklar,ama insanımız artık gördükçe uyanıyor ve bir sonraki dozlarla kendilerini zehirletmiyorlar
    Cevapla
  • cezmi 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kez aşı olanlar gerçeği görüyor bir sonraki doz oyunlarına gelmiyorlar ve küresel şeytana dur diyorlar
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kez aşı olanlar gerçeği görüyor bir sonraki doz oyunlarına gelmiyorlar ve küresel şeytana dur diyorlar
    Cevapla
  • Anti satan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılardan sonra böyle oldu,yazın ortasında bu rakamların başkada izahı olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR