Yangınlarla ilgili son dakika gelişmesi! Peş peşe iyi haberler geliyor

Orman yangınlarıyla mücadele 13 gündür cansiparane çalışmayla devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın’ın Nazilli ilçesinde devam eden yangının kontrol altına alındığını bildirdi. İşte il il son durum...

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2021 23:11 GÜNCELLEME 10.08.2021 00:39 GÜNCEL
Yangınlarla ilgili son dakika gelişmesi! Peş peşe iyi haberler geliyor
Yangınlarla ilgili son dakika gelişmesi! Peş peşe iyi haberler geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın’ın Nazilli ilçesinde devam eden yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aydın Nazilli-Bozdoğan yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE GÜNCEN DURUM





BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Antalya'nın Akseki ilçesinde 28 Temmuz tarihinde başlayan ve önceki gün kontrol altına alınan yangınla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.

Orman yangınıyla ilgili Akseki Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında orman yangınının s¸u¨pheli A.Y. tarafından çıkarıldığı tespit edildi. Go¨zaltına alınan şüphelinin, bugün sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince 'Kasten Orman Yangınına Neden Olma' suc¸undan tutuklandığı bildirildi. Sorus¸turma is¸lemlerine c¸ok yo¨nlu¨ olarak titizlikle devam edildiği bildirildi.

KEMERKÖY TERMİK SANTRALI YENİDEN DEVREYE ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemerköy Termik Santrali'nde bir ünitenin devreye alınarak elektrik üretimine başlandığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kemerköy Termik Santrali'ndeyiz. Yapılan kontroller ve arızalı ekipmanların onarılmasıyla, bir ünite devreye alınarak elektrik üretimine başladı. Kalan üniteler, bakım ve kontrolleri de tamamlanınca devreye girecek." ifadelerini kullandı.

Milas ilçesinde çıkan orman yangınında 5 Ağustos'ta alevler Yeniköy Termik Santrali'ne yaklaşık 15 kilometre uzakta bulunan Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesine ulaşmış, santral personeli tahliye edilmiş, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarılmıştı.

Santralin etrafındaki ağaçlar kesilirken, iş makineleri ile de çevresinde hendekler kazılmış, yerleşkeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Ören Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar askeri gemilerle tahliye edilmişti.

Çavuşoğlu'ndan yangınlarla ilgili son dakika açıklaması!Bakan Çavuşoğlu Antalya'da yangınla ilgili son durumu açıkladı


MUĞLA'DA ORMANLIK ALANLARA GÖREVLILER DIŞINDAKİLERİN GİRMESİ YASAKLANDI

Muğla Valiliği, 5 Eylül'e kadar ormanlık alanlara görevliler dışında girmenin yasaklandığını ve ilave tedbirler alındığını duyurdu.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yaşanan orman yangınları ve önümüzdeki günlerde kentteki sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkacağının değerlendirilmesi nedeniyle ilave tedbirler alındı.

Buna göre 5 Ağustos'ta başlayan Muğla'daki ormanlık alanlara girme yasağı 5 Eylül'e kadar sürecek. Bu tarihlerde görevliler dışındaki kişilerin ormanlık alanlara girmesine izin verilmeyecek. Ormanların çevresinde mola verilmesi, piknik yapılması, mangal, semaver ve ateş yakılması da yasaklandı.

Ormanlık alanlar başta olmak üzere ormanların çevresindeki tüm mahallelerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dallar ile her türlü bitki örtüsünün yakılmasına izin verilmeyecek.

Orman alanlarına yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılması da yasaklandı.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve ilçelerde kurulan kriz merkezleri tarafından yangınların söndürülmesi ve taleplerin karşılanması için koordinasyon sağlanacak, alınan kararlara tüm kurum ve kuruluşlar uyacak. Gerektiğinde Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına müdahale edilecek.

Kentteki tüm belediyeler, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak.

Açıklamada ayrıca alınan kararlara uymayanlara idari para cezası verileceği, adli işlem başlatılacağı da kaydedildi.

En son çıkan yangınlardan 235 orman yangının kontrol altına alındığı, 5 yangının kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini duyurulmuştu.
 

YORUMLAR 160 TÜMÜ
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah... Allah cc yaaar ve yardımcınız olsun inşaAllah amiiiin aminn amiiiin RABBİM cc DEVLETİMİZE zeval vermesin, REİSİ VE GERÇEK YOL ARKADAŞLARINI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • .......... 2 yıl önce Şikayet Et
    YANGINLARA DAİR AYRICA;;; BAKINIZ OKUYUNUZ AZ KURAN;;;;;;;;;;;;;;;;, RABBİMİZ,,,devenin suyuna dokunulmayacağı gereği ile SEMUD KAVMİNİ NASIL CEZALANDIRMIŞTIR Kİ;;;; RABBİMİZ,,,devenin suyuna dokunlmayacağı gereği ile SEMUD KAVMİNİ NASIL CEZALANDIRMIŞTIR Kİ;;;; RABBİMİZ ENCAMLARI HAYRETSİN(AMİN)
    Cevapla
  • teoman 2 yıl önce Şikayet Et
    Askerle çatışan PKK li teröristler ormanı yakıyor. Onun destekçileri de biz gidiyoruz ormanı söndürmeye diye onları aralarına alıp çatışmadan çıkarmaya çalışıyor.. Utanmadan da CHP+PKK+İP devlet yeterli müdahale etmiyor diyor. Şu haritaya iyi bakın kör gözlüler..
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Santral için yaygara yapanlar utansın, yangınla alakası bile yok. sadece önlem amacıyla kapatılmış, ağaçlar kesilmiş, etrafı açılmış. Bizzat gidenle anlatıyor, gerisi hikaye.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C yar ve yardımcımız olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR