Son dakika: 9 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! 10 il için dikkat çeken uyarı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2021 20:11 GÜNCELLEME 09.08.2021 20:12 GÜNCEL
Son dakika: 9 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! 10 il için dikkat çeken uyarı
Son dakika: 9 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! 10 il için dikkat çeken uyarı

Türkiye'de son 24 saatte 245 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 117 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA: 10 GÜN ÇOK ÖNEMLİ

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz. '' ifadelerini kullandı.
 

Aybüke hemşireye büyük sürpriz! Bakan Koca paylaştıAybüke hemşireye büyük sürpriz! Bakan Koca paylaştı


10 İL İÇİN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılanma konusunda 10 il için uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, ''Hakkâri, aşılanma oranıyla Covid-19’a karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı. Van’la Şırnak’tan %75’imiz aşılandık haberini bekliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 9 Ağustos’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 23 bin 731 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 117 oldu. Son 1 günde toplam 245 bin 253 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 7 bin 365 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 67,89 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 47,75 olurken, uygulanan 1., 2. ve 3. doz toplamı 77 milyon 552 bin 661’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 42,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Siirt ve Iğdır takip etti.

KAYNAK : Haber7, İHA
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki bütün aşı üreten firmalar,şiltslerin rockfelırların,sorosları,gateslerindir dsö ve fda da bunların bakkal dükkanıdır yani temeline bakacak olursan bunların tamamı aynı aile ve deccalin ta kendileridir amaçları gayeleri belli insanlığı yok etmek ve kalan kısmını kendi kontrol altına almaktır, yoksa insan neden aşı olmaktan kaçınsın
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olan insanımıza her türlü öncelik verilmeli çünkü onlar aşı oldu dünyayı kutardılar,,, ama hiç bilmiyorlarki son ve akıbetlerinin ne ve nasıl olacağını,,,
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    06.08.2021 de kirklarsirti sağlık ocağında( Tarsus mersinde) öğle sonu randevu aldık ikinci asi için kalmadı dediler,neden randevu verdiniz,ayrıca yakar soyadında biri farklı aile hekimine bağlı olduğumdan muayene etmeyeceğini söyledi ve etmedi,en yakin olduğu için gitmek zorunda kalmıştım,bunlar neden boyle yapar keyfi davranış,bu giderilmeli
    Cevapla
  • Doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanda üldü aşı olmayada öldü
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sıcak aylarda aşıya rağmen vaka sayıları yirmi binlerin üzerinde ise kışın bu sayı 100 binlerin üzerinde çıkar. Aşı belirli bir süre koruma sağladıktan sonra etkinliği azalıyor. Yani kısaca aşı sürekli koruma sağlamıyor.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Onun için bu bela gidene kadar 6 ayda bir aşıyı olucaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR