Son dakika: Meteoroloji şaşkına çeviren detayları açıkladı! 1 yıllık yağış 48 satte...

Son dakika: Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın'da bazı bölgelerde 10-12 Ağustos'ta metrekareye düşen yağış miktarı, yıllık yağışın 3'te 2'sini buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2021 06:54 GÜNCELLEME 15.08.2021 08:50 GÜNCEL
Son dakika: Meteoroloji şaşkına çeviren detayları açıkladı! 1 yıllık yağış 48 satte...
Son dakika: Meteoroloji şaşkına çeviren detayları açıkladı! 1 yıllık yağış 48 satte...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bartın'ın Ulus ilçesi Ceyüpler köyünde 48 saatteki yağış miktarı, son 5 yıllık ortalamada, 1 yıllık toplam yağışın yaklaşık 3'te 2'si olarak kayıtlara geçti.

2 GÜNLÜK YAĞIŞ MİKTARI 318,62 KG/M2 OLDU

Bu bölgede yıllık ortalama toplam yağış miktarı 487,9 kilogram/metrekare (kg/m2) iken 2 günlük yağış miktarı 318,62 kg/m2 olarak gerçekleşti. Ağustos ortalama yağış miktarı ise son 5 yılda 33,7 kg/m2 ölçüldü. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine bağlı Mamatlar köyünde 48 saatte toplam yağış miktarı 420,6 kg/m2 olarak ölçüldü. Bu miktar son 5 yıllık verilerde ortalama 1 yılda toplamda yağan yağışlarda 773,7 kg/m2 oldu. Ağustos ayı ortalaması yağışlarda ise metrekareye 31,5 kg/m2 olarak kayıtlarda yer aldı.

Sinop'un Ayancık ilçesinde ise 2 günde toplam yağış miktarı 301,3 kg/m2 oldu. Ağustos ayı ortalama yağış miktarı son 5 yılda 55,7 kg/m2 olarak ölçüldü. Son 5 yıllık verilere göre 1 yılda burada metrekarede toplamda 863,8 kg/m2 yağış görüldü.

Kastamonu'nun Küre ilçesinin son 7 yıllık verilerinde yıllık toplam yağış miktarı ortalama 771 kg/m2 olarak kayıtlara geçti. 48 saatlik sürede ise toplam yağış miktarı yaklaşık toplamda 1 yıllık yağışın yarısına denk gelen 382,1 kg/m2 oldu. Bu ayda ortalama yağış miktarı ise 31,4 kg/m2 idi.

Yine aynı ilin Devrekanı ilçesinin Kuz köyündeki 48 saatte yağan toplam yağış miktarı rekor sayılabilecek düzeyde oldu. Burada 48 saate düşen yağış metrekareye 353,2 kg/m2 oldu. Kuz köyünün son 5 yıllık ortalama toplamda yıllık aldığı ortalama yağış miktarı 712,6 kg/m2 olarak ölçümlerde yer alıyor. Ağustos ayı ortalaması ise 27,4 kg/m2 olarak göze çarpıyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra hep böyle uzmanlar da söylüyor zaten. yağmurlar, seller, yangınlar, depremler... alışsak iyi olacak. 10 sene sonra bunları bile arayacaz belki...
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    HAARP etkinliği, biraz araştirın, saldırı altınayız bu anormal hava olayları iyonosferin elektrik yükü, chimtrail uçak serpintileri ve cahil (araştırmayan) karışımıyla mümkün oluyor. Nasılsa doğal afet maskesi var fakat sorun şu ki doğal olan hiç bir şey yok ortada. Allah akıl vermiş ama kullanan düşünen yok bizde
    Cevapla
  • vay 3 yıl önce Şikayet Et
    insanın aklı almıyor. nasıl 300 litre yağmış. fotoğraflarda hep toprak vs.. de var. bu toprak neden ememiyor suyu hemen. hiç kafam basmıyor valla bu konuları biri anlatsın.
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı devletler iklim silahını kullanır. İklim silahı,yülkü yağmur bulutlarına hava araçlarıyla biyolojik silahlarla yağmur yüklemsini yaparlar,o bulutlar rüzgarın yönüyle istedikleri ülkelerin üzerlerine durdurulamaz yağmurlar yağdırılır ve büyük ekonomik zarar verirler.ülke ekonomileri büyük zarar verir. 1990 lı yıllardan beri kullanılan bu iklim silahı yıkıcı zarar verir.
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef MSB nin yayımladığı resimlerde de aynı şeyi görmemek mümkün değil. Yerleşimlerin yıkılan yerlerini su geri almış Bu şu demek; afet sonrası temizleme yapanlar ve yeniden yapılaşma planı yapacaklar DİKKAT. Selde gördüğünün o büyük büyük magadan ve çakılları AKARSU belli yerlere yığar; buraları su yutaklarıdır. Kum alma yerleridir; su buralardan süzülüp yeraltı suyunu besler. Burada DOĞAYI RESTORE edecek "salla başı al maaşı" MEMURLARIM (vicdana gelin) oluşturacağınınız iş planlarında bu alanları RESTORE edin; yapılaşmayın. Bir şey istemiyoruz, Çok değil azıcık Müslüman olun; OKUYUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR