Son dakika haberi: Çine'de ormanlık alanda yeniden yangın çıktı

Son dakika haberi: Aydın'ın Çine ilçesinin kırsal Akçaova Mahallesi Sarıköy mevkisindeki ormanlık alandan yeniden alevler yükseldi. Yangın 4 saat sonra kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı bir mahalle boşaltıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2021 22:33 GÜNCELLEME 15.08.2021 23:14 GÜNCEL
Son dakika haberi: Çine'de ormanlık alanda yeniden yangın çıktı
Son dakika haberi: Çine'de ormanlık alanda yeniden yangın çıktı

Son dakika haberi: Muğla Yatağan'ın kırsa Hacıveliler Mahallesi Gökbel Dağı'ndaki ormanda, geçen 6 Ağustos'ta saat 14.00'te başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle komşu il Aydın'ın Çine ilçesine bağlı kırsal Akçaova mahallesine sıçradı. Alevlerin ilerlediği 6 mahalle tedbir amacıyla boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale ile alevler 9 Ağustos'ta tamamen kontrol altına alınırken, yaklaşık 500 hektar alanın zarar gördüğü açıklandı.

YENİDEN YANGIN ÇIKTI

Alevlerin söndürülmesiyle rahat bir nefes alınmışken, bugün saat 17.30 sıralarında Çine'nin kırsal Akçaova Mahallesindeki ormandan yeniden alevler yükseldi. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye 3 helikopter, 7 arazöz sevk edildi. 

4 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA

Aydın'ın Çine ilçesi Sarıköy Mevkiinde çıkan orman yangını havanın kararmasıyla gece görüşlü 3 helikopterin de desteği ile 4 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

TEDBİR AMAÇLI BİR MAHALLE BOŞALTILDI

Sarıköy Mahallesinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayılınca bölgeye yakın olan Kabalar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar da tedbir amaçlı evlerini boşalttı.

Yangın bölgesine giden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Yangını duyar duymaz buraya geldik. Hemen Tarım ve Orman Bakan yardımcımızla irtibata geçtik, Orman Bölge Müdürümüz görüştük. Kısa sürede karadan ve havadan müdahale başladı. İlk etapta 6 helikopterle başladı ve ardından bir de yangın söndürme uçağı geldi. Şu anda karadan da müdahale devam ediyor. Yangının durumuna göre akşam da gece görüşlü 3 helikopter gönderecekler. Ancak şu an itibariyle durum iyiye gidiyor. Fazla yayılmadan kontrol altına alacağız. Tedbir olarak yangın bölgesine en yakın mahalle olan Kabalar Mahallesindeki vatandaşları da evlerinden tahliye ettik” dedi.



‘AYNI KORKUYU YAŞADIK’

Kabalar Mahallesindeki evlerini ikinci kez boşaltan vatandaşlardan Hatice Kardaş (70), “İkinci yangın korkusunu yaşadık. İlk yangından çok korktuk ve evimizi boşaltmıştık. Sadece giysilerimizi ve bir de ilaçlarımı alıp çıktık. Başka hiçbir şey alamadık. Alsak nereye götüreceğiz? Burada bekliyoruz. Gece yangın sönmezse başka mahallede kızımın evine gideceğim” diye konuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • bora bey 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk lımı fetöcümü içerden destek aldığı gerçek bulun artık bu itleri atın meydanlara halk linç etsin bida oluyomu bak
    Cevapla
  • LÜTFEN DİKKAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin, şüphesiz ki şirk büyük bir zulümdür. Allah'ın dilemediği hiçbir şey olmaz. Adetullah kanunlarına riayet edilirse Rabbim dilerse yaratır. Ama değil amerika bütün dünya birleşse -Rabbimiz izin vermedikçe- gökten bir damla yağmur yağdıramaz.
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    bre cahil yanginlar ve seler uzaydan yapiliyor 1960 dan beri amerik istediğü ülkeye yağiş istediği ülkeye kuraklik getiriyor
    Cevapla
  • Ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Turkiyeye Yardim etsin ...Inshallah Bu yanginlar Son bulur Keske Agaclari Ormanlari Yangindan koruyan Birsey olsa ....Uzmanlar birsey gelistirsin
    Cevapla
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    bunu starlink uyduları ile yakıyorlar hiç kinseye görünmeden ve birgünde yüzlerce yeri yakabilirler,,
    Cevapla
  • Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin çocukları kökünüz kurusun vatan millet düşmanları bunlar şeytanın askerleri bu memelekete idam gelmeli yoksa kimse cesaret edemez orman yakmaya
    Cevapla
  • kezban 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilerek PKK'lılar yapıyor Kim Ne Derse Desin belli bu Bunun izahı yok yakanı orda diri diri yakacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR