Son dakika haberi: 20 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2021 19:23 GÜNCELLEME 20.08.2021 21:49 GÜNCEL
Son dakika haberi: 20 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı
Son dakika haberi: 20 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, 20 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durumu açıkladı.

Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 252 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 204 kişi hayatını kaybetti.

20 Ağustos koronavirüs tablosu

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 293 bin 252 Covid-19 testi yapıldı, 19 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 204 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 561 oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika 81 il valiliğine 'PCR Testi Zorunluluğu' genelgesiİçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine "PCR Testi Zorunluluğu" genelgesi

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,52, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 56,05 olarak kayda geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 45 milyon 636 bin 614'ü birinci doz, 34 milyon 791 bin 602'si ikinci doz, 7 milyon 529 bin 404'ü üçüncü doz olmak üzere 88 milyon 59 bin 440'e yükseldi. Böylece Covid-19'la mücadele kapsamında son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 863 bin 866 aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt olarak sıralandı.

BAKAN KOCA: AŞI İLE BAŞARACAĞIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs tablosu ile ilgili uyararak "Kayıplarımız var. Salgın hastalık bizi sevdiklerimizden zamansız ayırıyor. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Aşı ile başaracağız." dedi.

Bilim Kurulu üyesi İlhan: Ayda 8 kez PCR testi yaptırmak yerine aşımı olurdumBilim Kurulu üyesi İlhan: Ayda 8 kez PCR testi yaptırmak yerine aşımı olurdum

Muhtar oğlunun ikna edemediği kadın koronaya yenildi!Muhtar oğlunun ikna edemediği kadın koronaya yenildi!

Maskne isimli akneler pandemide artışa geçti!Maskne isimli akneler pandemide artışa geçti!

 

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye zabıta ekipleri neden AŞI olmadan geziyor lar öğretmen oluyorsa onlarda olsun aşı
    Cevapla
  • Haldun 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının işe yaramadığı bilimsel kanitlanmisken neden bu kadar aşı üzerine baski
    Cevapla
  • Anadolulu 2 yıl önce Şikayet Et
    6 ay önce yuzde yüz koruyan sinivac şimdi korumuyor 6 ay sonra Şimdi olunan biontec korumayacak ama hayatımız hep korku yalan ve yasak olacak....Allah'ın gazabına buyuk olacak...Bu kadar değişen virüse anca gavur aşısını satar bizde asi manyağı oluruz...Tüm yan etkileride yanında cabasi
    Cevapla
  • Dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana bir sey olmaz diyenlere vefat sayilarina bir bakin vefat edenlerin büyük kismi asi olmayanlardan.
    Cevapla
  • iyi uykular 2 yıl önce Şikayet Et
    üç doz aşılı olmayan, bir ve iki doz aşılananlar da aşısız sayılıyor. İşte sizi böyle uyutuyorlar.
    Cevapla
  • Akkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Dunya kayitlarinda soylemis oldugunun tersi var. Kime inanalim ve neye dayanarak?
    Cevapla
  • faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene aşı mi vardı ağustosun ortasında bu kadar ölüm nedir bu aşılar ise yaramıyor testle insanları bunaltip pes ettirmek istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR