Mersin Valiliğinden son dakika açıklaması: Mevzuatın dışına çıktılar

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını durduran polis memurları hakkında, yasal mevzuatın dışına çıktıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2021 22:05 GÜNCELLEME 23.08.2021 10:25 GÜNCEL
Mersin Valiliğinden son dakika açıklaması: Mevzuatın dışına çıktılar
Mersin Valiliğinden son dakika açıklaması: Mevzuatın dışına çıktılar

Mersin Erdemli'de, 18 Temmuz 2021 günü 18:30 sıralarında AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracının ihbar üzerine durdurulmasıyla ilgili Mersin Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, CHP'li Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın yaptığı sosyal medya paylaşımıyla olayı çarpıttığı vurgulandı.

"OLAY TAMAMEN ÇARPITILMAKTA"

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"İlimizde bir ay önce, 18 Temmuz 2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir.

"GÖREVLİ MEMURLAR YASAL MEVZUATIN DIŞINA ÇIKMIŞLARDIR"

İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

MUHTEREM İNCE'DEN CHP'Lİ BAŞARIR'A TEPKİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce Mersin Valiliği'nin olayla ilgili detaylı açıklamasını paylaşıp bu konuda provokasyona girişen CHP'li Başarır'a tepki göstererek "Sabah akşam Türk Polisini aşağılayan ve bu konuda provakasyon yapan Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a cevaben" ifadelerini kullandı.

ZEYNEP GÜL YILMAZ: MARUZ KALDIĞIM HUKUKSUZ MUAMELEYİ AZİZ MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, olay sonrası sosyal medya hesabından "Hukuksuz bir muameleye maruz kaldım" açıklamasını yaptı.

Kendisine yapılan haksız muameleyi milletin takdirine bıraktığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi.Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Pls 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba millet vekili olmasaydı polisi açığa alirlarmıydi. Halbuki vatandaş vekilden üstündür. Çünku vatandaş in oyu ile vekil olmuş.
    Cevapla
  • Benkul 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis önce bi maske taksin. Vekil kimlik göstermiş hala tantana yapıyor. Bu isin içinde bi is var. Detaylı soruşturun.
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    Yetki verilen insanlara ne zaman devletten kendini küçük görür o zaman adalet yerini bulur yetkiyi alan devlet benim diye ortada gezerse bu düzen boyle devam eder
    Cevapla
  • akabe 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz milletvekilleri olduğu sürece akp nin işi zor...
    Cevapla
  • Tesbit 2 yıl önce Şikayet Et
    Polis çıkardığınız kanunu uyguluyor, uygulamasa suç tür. Bu çeşit hakaret ak partili helede bir bayan milletvekiline yaķışmadığını düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR