Başkan Erdoğan talimat verdi. Koca Yusuf Haiti için havalandı

Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan’ın talimatıyla, depremde 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Haiti için hazırlanan yardımları taşıyacak Koca Yusuf lakaplı A400 M tipi bir uçak Ankara'dan havalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2021 09:52 GÜNCELLEME 23.08.2021 11:19 GÜNCEL
Başkan Erdoğan talimat verdi. Koca Yusuf Haiti için havalandı
Başkan Erdoğan talimat verdi. Koca Yusuf Haiti için havalandı

7,2’lik depremle sarsılan ve 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiği yıkıcı deprem sonrası Türkiye, AFAD eliyle Haiti’ye insani yardım ulaştırıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan yardımları taşıyacak olan Koca Yusuf lakaplı A400 M tipi bir uçak, içindeki yardım malzemeleri ile birlikte Ankara'dan havalandı.

Haiti açıklarındaki depremde ölenlerin sayısı 2 bin 207'ye yükseldiHaiti açıklarındaki depremde ölenlerin sayısı 2 bin 207'ye yükseldi

Haiti'de depremin ardından gıda ve hijyen malzemelerine ihtiyaç varHaiti'de depremin ardından gıda ve hijyen malzemelerine ihtiyaç var

İHH ekipleri Haiti’deİHH ekipleri Haiti’de

14 Ağustos’ta Haiti’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nden alınan bilgilere göre 2 bin 189 kişi hayatını kaybetti. 12 bin kişinin yaralandığı deprem sonrası, 540 bini çocuk olmak üzere 1,2 milyon kişi de yardıma muhtaç kaldı. Depremden hemen sonra Türkiye’nin yardım teklifi Haiti’ye iletildi ve hazırlıklara başlandı. Haiti makamlarınca da Türkiye’nin yardımlarının büyük memnuniyetle karşılanacağı ifade edildi.

Bu kapsamda 80 adet çadır, 270 adet hijyen kolisi ve 222 tane gıda kolisi olmak üzere toplamda 16 ton yardım malzemesi; Milli Savunma Bakanlığı’na ait A400 M tipi askeri kargo uçağıyla Haiti’ye ulaştırılacak. Uçakla birlikte 7 Kişilik AFAD İnsani Yardım Ekibi de yardımları depremzedelere bizzat teslim etmek ve çadırlarının kurulumunu yapmak üzere bölgeye gidiyor.

MSB: HAVA KUVVETLERİMİZE AİT UÇAK ETİMESGUT'TAN HAVALANDI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Ülkemizin yardım elini bu kez Haiti’ye ulaştırıyoruz. Haiti’de meydana gelen depremin yaralarını sarmak için AFAD tarafından hazırlanan insani yardım malzemeleri ile görevli personeli taşıyan Hava Kuvvetlerimize ait uçak Etimesgut/Ankara’dan havalandı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR