'Afetler için toplanan bağışlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a lüks yat yapılıyor' yalanı

Sosyal medyadaki yalan terörü her geçen gün büyüyor. İsmi açıklanmayan yabancı uyruklu bir müşteri için Antalya'da üretilen lüks yatın, Cumhurbaşkanına ait olduğu yalanı dolaşıma sokuldu. Üretici firma da yabancı bir kişi için üretildiğini doğrulamasına rağmen, "Yat afetler için toplanan bağışlarla yapıldı" gibi birçok yalan bilgi, sahte hesaplar tarafından paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 17:00 GÜNCELLEME 24.08.2021 17:03 GÜNCEL
'Afetler için toplanan bağışlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a lüks yat yapılıyor' yalanı
'Afetler için toplanan bağışlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a lüks yat yapılıyor' yalanı

Sosyal medya üzerinden yalanlarla oluşturulmak istenen olumsuz algıya her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Antalya'da üretilen bir yat için "Afetler için toplanan paralarla Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapıldı" yalanı dolaşıma sokuldu.

"AFET PARALARIYLA ÜRETİLDİ" YALANI

Yalan paylaşımlarda "Cumhurbaşkanı’nın yüzen sarayı denize iniyor" ve "Bu yat Erdoğan'ın sır gibi saklanan yüzen sarayı. Metin Kalkavan'ın tersanesinde yapıldı. Afetler için verilen İBAN numarasına yatırılan bu paralar yatın tamamlanmasında kullanılacaktır" gibi ifadeler kullanıldı.

Ancak yat iddia edildiği gibi Metin Kalkavan'ın yönetiminde olduğu Sedef Tersanesi'nde üretilmedi. Antalya'da Alia Yachts tarafından üretildi ve sahibine teslim edilmeden 22-25 Eylül’de Monaco Yacht Show'da sergilenecek.

ÜRETİCİ FİRMADAN YALANLAMA

Doğrula plaftormu da üretici firmayla görüştüklerini, kendilerine ismini açıklamak istemedikleri yabancı uyruklu bir kişinin yatın müşterisi olduğu bilgisini paylaştı.

İddialarda paylaşılan görsel ise yatın geçtiğimiz ay, denize indirmek için gerçekleştirilen nakil işlemine ait.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan da olsa adam inanmak istiyor bekliyorlar biri yalan atsada inansak diye çünki bunların hayatı yalan
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalana şu anda inanmış ve inancını değiştirmeyecek yüzbinler olduğuna bahse girerim ki, bu yalan henüz düzeltilmeden yeni yalanlar üretilecek ki vatandaş takip edemesin( bir çoğu zaten yalanı kabul etmeye gönüllü) yalan ortada inananları ile birlikte akıp gitsin
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    hala sosyal medyada yayılan yalanlara inanan var mı?
    Cevapla
  • abbas kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber yayan ve yazanlara 1.suçta 1 ay hapis 2.de 3 ay 3.de 1 sene hapis ve para cezası verin bakalım ne yapacaklar
    Cevapla
  • dedeoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık. Basit bir yatın yapılması ve denize indirilmesi için en az 2 yıl süre gerekli iken Çok özel ve teknik donanımlı bir yatın 1 ay gibi kısa bir sürede toplanan afet paralarıyla yapıldığını iddia etmek akla ziyan. Allah kasten yapılan yalanların ve sahiplerinin ve de bilerek bu yalanların arkasına takılanların belasını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR