Laleli'de Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı

İstanbul’da Tarihi Yarımada’da bulunan önemli semtlerinden Laleli'nin Ordu Caddesi ile çevresindeki sokaklar trafiğe kapatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2021 21:20 GÜNCELLEME 26.08.2021 21:23 GÜNCEL
Laleli'de Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı
Laleli'de Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, esnafın, vatandaşın ve turistlerin Laleli ve çevresinin yayalaştırılması projesinden çok memnun olduğunu belirterek, Gedikpaşa ve Süleymaniye çevresinde de aynı uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Turan, Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi'nin uygulaması hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ordu Caddesi ve çevresinde saat 10.00 ila 21.00 arasında ticari maksatla mal yükleyen kayıtlı kamyon ve kamyonetler, ticari taksiler ve 20 veya 30 dakika kalış süreleri bulunan TÜRSAB'a bağlı araçlar için kontrollü trafik oluşturulduğunu belirten Turan, "Bu, buradaki kaosu bitirecek bir karardı. Bu, 2016 yılında UKOME'nin aldığı bir karardı, 2020 yılında bazı revizeler yapıldı ve 10 gündür uygulamaya geçtik. Şu an dünyanın her yerinde özlenen şey; sokaklara yayaların hakim olmasıdır. Burası bir yerleşim yeri değil, ticaret bölgesi. Hem ticaret maksadıyla gelenler hem vatandaşlar hem turistler hem de esnaf mutlu." diye konuştu.

"Bu ufak bir operasyon değil"

Fatih Belediyesi olarak projenin uygulamasından her açıdan sorumlu olduklarını dile getiren Turan, şu bilgileri verdi:

"Burada ticaret ve turizmin getirdiği kaotik bir durum ve keşmekeş vardı. Bu keşmekeşi engelleyecek bir karar oldu. Bu karar yıllardır uygulanması beklenen bir karardı. Bu tarihi yarımadada belki son 5-10 yılda alınan önemli kararlardan biridir. Tabii altyapı çalışmaları yapıldı. Bariyer sistemleri, plaka tanıma sistemleri kuruldu. Uygulamayla alakalı kadrolar oluşturduk. Şu anda 40 yakın zabıtamız sadece bu bölgede hizmet veriyor. Bu ufak bir operasyon değil."

Benzer yayalaştırma ve kontrollü trafik akışını Süleymaniye ve Gedikpaşa bölgelerinde de hayata geçireceklerini açıklayan Turan, "Süleymaniye bölgesi için de yıllardır çalışılan bir projemiz var. Yakın dönemde İBB ve ilgili bakanlıkla Süleymaniye bölgesinde benzer bir çalışmamız olacak. Ticaretin önemli yerlerinden Gedikpaşa'yla ilgili yeni kararlar alacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • musa 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu tüm türkiyeye yayılmalı yaa harika bir uygulama küçük şehirlerde özellikle büyük otoparklar inşa edilmeli ve şehir içine girecek olanlar bisiklet kiralayarak veya martı ile gidip işlerini halletmeliler.
    Cevapla
  • RECAİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cadde ve sokakları kapatırken alternatif yolları yaptınız mı? Saraçhane Vezneciler arası trafik felç. Veznecilerden Şehzade Camii'ne (200 m) 25-30 dakikada varabiliyoruz. Hele Üniversiteler açılınca araçlar bir metre dahi ilerleyemez hale gelecek. Bunları da hesap ettiniz mi?
    Cevapla
  • B balci 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatiniz iyi olmuş oncelik tum kargolari kapatin laleli ozaman rahtlar boşuna uğraşmayin ben yaptim doğrusu budur deyil
    Cevapla
  • Lasiad protesto 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz esnaf olarak hiç mutlu değiliz trafik çilesi bitmiyor daha çok trafik oluyor Türkeli caddesinde esnaf mallarını yolun ortasında indiriyor onları da 3 tekerlekli arabalarla doğru yukarıya ee olan bize oluyor insanlar birbirlerini öldürecek sonunda sinirden bizden reklam parası alırlarken güzel ama benim mağazamın önü arabalar ve mallarla engelleniyor bunu düşünen yok herkes mutlu nasıl oluyor acaba
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    her şey çoook güzel olucak ;-))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR