Son dakika: 27 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2021 20:25 GÜNCELLEME 27.08.2021 20:25 GÜNCEL
Son dakika: 27 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 27 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 295 bin 647 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 340 kişinin testi pozitif çıktı, 244 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vefat sayımız düne göre az olsa da çok yüksek. Vaka sayımız düne göre az olsa da çok yüksek. Ama şu salgından bayram kutlar gibi çıkmak da var. Hep birlikte tedbirlere uyup, aşılarımızı olmaya bağlı!'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 244 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 18 bin 340 de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 27 Ağustos’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 18 bin 340 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 244 oldu. Bir günde toplam 295 bin 647 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 14 bin 528 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 76,57 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 58,62 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 92 milyon 391 bin 3’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Antalya ve Yalova takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa’da”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt takip etti.

YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • kazma sapı 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde sonuç veriyor yahu dün 270 kişi bugün 245 kişi 20 kişi düştü diyemei sonuç veriyor şimdiye kadr yükseliyordu niye aksini söylemediniz saçmalamayın ya aşılar artıkça ölümler ve vakala artıyor desenize niye gizliyorsunuz yaz olmasına rahmen bu kadr hasta olan tesadüfmü siz birde kışın görün ALLAH göstermesin
    Cevapla
  • Maskesiz 2 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldır hergün sizi görmekten, bu kurduğunuz süslü cümlelerden, aşı dayatmanızdan, rakamlarla oynamanızdan bıktım artık. Her insan eninde sonunda ölecek aşıladığınızda ölüyor aşılamadığınızda ölüyor bu neyin hengamesidir. Yeter artık milletin psikolojisinin darmadağın ettiniz insanlar kafayı yemek üzere.
    Cevapla
  • Cabir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde size 2 yıldır laf anlatmaktan bıktık.
    Cevapla
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasta ve ölenlerin ne kadarı aşılı ? Aşılamada en yüksek il Muğla diyor oradaki vaka ve ölüm sayısını da bilmek istiyorum. Niye böyle tablolar vermiyorlar?
    Cevapla
  • Yusuf ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne aşı yapan ne yaptıran emin degilse aşıdan bu tartışmalar bitmez. Ortada muamma var
    Cevapla
  • AlperTS 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmayın her kafadan ses çıkıyor ister asi olun ister olmayın yeter ki hasta olduğunu hisseden kendini izole etsin ama nerde o saygı sevgi bu millette . hayatı sadece ailesinden ibaret görüyor herkes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR