Denizli'de aşı karşıtı ifadeleri yüzünden bir imam açığa alındı

Denizli'nin Çameli ilçesinde vatandaşlara yeni tip koronavirüse karşı başlatılan aşı seferberliği hakkında olumsuz ifadeler kullandığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan imam, açığa alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2021 18:13 GÜNCELLEME 28.08.2021 18:13 GÜNCEL
Denizli'de aşı karşıtı ifadeleri yüzünden bir imam açığa alındı
Denizli'de aşı karşıtı ifadeleri yüzünden bir imam açığa alındı

Alınan bilgiye göre, ilçede görevli bir cami imamı hakkında cemaate ve mahalle halkına aşının haram olduğunu iddia ederek aşı olmamaları gerektiğini yönünde ifadeler kullanması üzerine soruşturma başlatıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada kaymakamlık tarafından açığa alınan imamla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında muhakkik görevlendirildiğini bildirdi.

Müftü Aşık, kendisinin ve ailesinin 3. doz aşılarını yaptırdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde aşı uygulamasının başladığı tarihten itibaren vaaz ve hutbelerin sonunda halkımızı, aşı yaptırmalarının hem dini hem de vatandaşlık görevi olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulu tarafından başlatılan aşı seferberliğine tüm din görevlilerimizin katılmasını, cemaatin de katılımının sağlanması konusunda gerekli duyuru ve teşvikin yapılmasını dile getiriyoruz."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olmadı sayın yetkili.ak parti bundan çok zarar görüyor.aşi olmak istemeyenlerin hemen hemen tamamı ak partili.sol kesim bunu bildiği için.aşi yarasını durmadan kaşiyor.mesle akpartinin altını oymak.yetkililer bu oyunu görmeli.
    Cevapla
  • Selami Şen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu görebilmeleri mümkün değil. 2023 seçimlerinin ertesi günü anlayacaklar ancak ama çoook geç olacak.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem karşı beyen kabul edilmiyor.O zaman her kese zorunlu tutun. Aşılayın.Bu baskı neden. Tabi beyan eden memur olunca iş kolay. Açığa al soruştur. Cezalandır. Memurun söz hakkı mı olurmuş deyilmi ? Onlar ne anlar ki. Sanki demir perde ülkesinde yaşıyoruz.
    Cevapla
  • Mirror 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı oldum. Virüsten korkmama gerek yok. İsteyen olur isteyen olmaz. Aşı yaptirmayan korksun. Ama aşı yaptıranlar korkuyor. İlginç.
    Cevapla
  • Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olanlar grip çok da güvenme aşıya ok
    Cevapla
  • misur 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ben eşim ve çocuklarım hepimiz koronaya yakalandık ben aşılı olduğum için hafif atlatım değerli eşimi ve çocuklarımı toprağa verdim acım büyük eşim ilk defa aşıda sözümü dinlemedi ve hakka yürüdü ben yanlız kaldım eşim ve çocuklarımsız bir hayat çok üzücü aşınızı olun ölüm ALLAH ın emri ama tedbirde kuldan
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuna eşim ben ve yetişkin bir çocuğum iki haftalık karantinadan yeni çıktık hanım ikidoz aşı vurundu inanın en ağır hastaligida o geçirdi kardeşim olum allahın emri vakti gelen gidiyo ama asırdan sonra ileriki yıllarda başıma netleşeceğini bilmiyorum çıksın yerli aşımız vurunalim ben onu bekliyom zaten hicbi allahin kulu gavurun asisina beni ikna edemez.
    Cevapla
  • Euzu billahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı faşizmini kara bir bulut gibi çökerttiler üzerimize.... Özel sohbetlerde bile ağzını açanı zımbalıyorlar.... Ne din ne iman tanıyorlar .... Küresel Şeytan'ın şerrinden Allah'a sığınıyorum.... Allah'tan başka sığınağımız kalmadı...
    Cevapla
  • İ g 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR