Son dakika: 30 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan "tedbir" çıkışı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2021 19:55 GÜNCELLEME 31.08.2021 15:52 GÜNCEL
Son dakika: 30 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan "tedbir" çıkışı!
Son dakika: 30 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan "tedbir" çıkışı!

Türkiye'de son 24 saatte 283 bin 250 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 557 kişinin testi pozitif çıktı, 245 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 283 bin 250 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 557 kişinin testi pozitif çıktı, 245 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 13 bin 401 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 77,22, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 59,23 olarak gerçekleşti.

24 SATTE 313 BİN 482 DOZ AŞI UYGULANDI

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 93 milyon 318 bin 338'e yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 313 bin 482 doz aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya olarak açıklandı.

En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt olarak sıralandı.

BAKAN KOCA: ARTIK DEĞİŞTİRELİM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yeni vaka sayımız 19.557 yerine 9.557 olabilirdi. Tedbirler sıkı tutulsa vefat sayılarının da hızla düşeceğini biliyoruz. Toplum bağışıklığı ise tedbir ve aşıyla kolay bir hedef! Her gün ağır sonuçları olan bu tabloyu artık değiştirelim. Başarabiliriz!" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 110 TÜMÜ
  • kelleci 2 yıl önce Şikayet Et
    aşılı aşısız insanlarımız maskesiz gezmeye devam temasa devam ettiği sürece girdiği her kapalı ortamda bulaş özelliğini arttırıyor.maskesiz otobüslere binen çok özellikle fabrika servislerinde normal otobüs hattı maskesiz bindirmiyor dezenfektan dediğimiz hijyen kutuları bom boş hastanelerde bile yanımda dezenfektanla gezmeye devam nane yağına devam maskemde rahat nefes almamı sağlıyor 3 saatte maskemi yenilerim ellediğim yerden sonra ellerimin hijyen durumunu gerçekleştiririm şuana kadar düğün ve benzeri tatil olmak üzere bu senede askıya aldım böylelikle 2 yılda 7 test sonuçlar negatif 2 sinovac aşı
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    2 senedir tedbir alıyor . Hala tedbir,tedbir diyo ya Daha ne tedbiri yahu
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bıktık senden be adam
    Cevapla
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    valla biz de sizin gibi kansızlardan bıktık
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Tuzaklarınızda boğulun.
    Cevapla
  • Asgeri ücretli 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş yapmayın aşı nizi olun kimseninde vebaline girmeyin aşı karşıtları
    Cevapla
  • cimbomlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam aşkımızı olalım bilge insan 30 ağustos 2020 ölüm oranı ne (AŞI YOK İKEN) 31 ağustos 2021 ölüm vakası ne bunu bana anlat bilimsel olarak aşı olayım
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk insanının en büyük hasleti, bilgiyi kaynağından araştırmadan,ataerkil bir düşünce yapısına sahip,önder ne derse odur,okuyun güzel kardeşim,okuyun ki doğruyu görün, dünyada milyonlarca,bilim insanı,halk,din adamları, karşı çıkıp Eylem yapıyor, aptalmı bu insanlar, virüsten ölmekmi istiyorlar, aşıya evet, aşı görünümlü gen tedavisine hayır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR