30 yıllık birikimini gelen bir telefonla kaybetti

Manisa’nın Salihli ilçesinde simit ve poğaça satarak evinin geçimini sağlayan Sabri Şipal’ı, kendilerini polis diye tanıtan kişilerce, evdeki altınları, soyulan kuyumcudaki altınlarla karşılaştırma bahanesiyle 200 bin lirasını dolandırdı

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2021 19:18 GÜNCELLEME 01.09.2021 19:18 GÜNCEL
30 yıllık birikimini gelen bir telefonla kaybetti
30 yıllık birikimini gelen bir telefonla kaybetti

Salihli’nin Seyrantepe Mahallesi’nde yaşayan evli ve birisi engelli 2 çocuk babası olan Sabri Şipal, telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmesi sonucu 30 yıllık birikimi olan 200 bin lirasından oldu. Emekli olan ve “Ben yandım, başkaları yanmasın” diyen Şipal, “Ne olduğunu anlayamadık. Adeta kitlendik kaldık. Eşim ve ben elimizde avucumuzda ne varsa verdik” dedi.

"KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTILAR"

Ev telefonundan arandıklarını belirten Şipal, "Bir gün evimizdeki telefon çaldı. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, bir kuyumcunun soyulduğu evimizdeki altınlarla o altınları karşılaştırmaları gerektiğini söylediler. Tabii öyle konuşma şekilleri ve tarzları nedeniyle cevap bile veremedik. Ne olduğunu anlayamadık. Evimize şapkalı ve burun hizasına kadar maske olan bir şahıs geldi. Elimizde avucumuzda ne varsa poşetin içinde koyduk. Hatta oğlumun engelli maaşını bile verdik” dedi.

 " 30 YILLIK BİRİKİMİMİ BİR ANDA KAYBETTİM"

Televizyonlarda bu tür haberleri gördüklerinde çok şaşırdıklarını ama aynı olayın kendi başlarına da geldiğini belirten Şipal, “İnsanlar bu tuzağa nasıl düşüyorlar diye sürekli eşimle konuşup dururduk. Şimdi aynısı bizim başımıza geldik. Nasıl oluyor o birikimlerini kendi ellerinizle veriyorsunuz anlaşılır gibi değil. Şaşkın bir hale geliyorsunuz ne isterlerse yapıyorsunuz. Yıllarca simit ve poğaça satarak evimin geçimini sağladım. 30 yıllık birikimimi bir anda kaybettim. Hem herkesi bu konuda dikkatli olmaya çağırıyorum, hem de emniyet yetkililerinden tüm birikimimi alan bu şahısları adalet önüne çıkarmalarını istiyorum" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tip suclarin cezasi terør sucu gibi agir olacak en az otuz yil ve caldiklari her bin lira icin de ayri ayri biryil ikiyuz bin deniyor galiba o zaman direk ikiyuz elli yil hapis ver nedense bu suclarin cezasi yok galiba yakala birak
    Cevapla
  • Cüneyt Fatıoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Benide aradılar,vaktim olmadığından ağır konuştum hemen kapattı.Yakalatsakta cezalar caydırıcı değil
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama hergun ama atıyorlar polis asker savcı diye Ararlarsa inanmayin diye
    Cevapla
  • İzzet 2 yıl önce Şikayet Et
    Mallarınızi zekatla koruyun hastalarinizi sadakayla tedavi edin,hadis Şerif
    Cevapla
  • Erdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu evde altın para olduğunu nereden biliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR