Son dakika: 8 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Eylül Çarşamba koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2021 21:16 GÜNCELLEME 08.09.2021 22:24 GÜNCEL
Son dakika: 8 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 8 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi... Türkiye'de son 24 saatte 308 bin 437 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 914 kişinin testi pozitif çıktı, 262 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Vaka sayımız 23.914. Can kaybımız 262. Tablodaki ciddi seyri kontrol altına almak ve can kayıplarını azaltmak için elimizdeki imkân tedbirler ve aşıdır. Tam doz aşılarımızı olup toplum bağışıklığını sağlayalım. Maske, mesafe, temizlik kuralı şu an vazgeçilmezimiz." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 81,60 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 63,31 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 99 milyon 582 bin 607’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kilis, Amasya, Kırıklareli, Aydın, Yalova ve Balıkesir Antalya takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Siirt ve Bitlis takip etti.

2 İL DAHA MAVİ LİSTEDE

Aşılama risk haritasında Aksaray ve Iğdır %75 aşılama oranına ulaşarak turuncu kategorinden mavi kategoriye yükseldi.

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • 1Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü taşıyanları bulun izole edin, taşımayanlar rahat nefes alarak hayatına devam etsin, aşı olduk maskeden kurtulamadık neden mi? bulaş riski devam ediyor kardeşim kapatın ülkeyi 1 günlüğüne, maske takmayana hapis cezası çıkarın, 24 saat içinde 85 milyonu pcr testine sokun, kim hasta taşıyıcı bulun ya aşı olsun yada izole edin, sağlıklı olanlarda rahat 1nefes alıp ülkeyi çekip çevirsin normal hayatına devam etsin, yurtdışından gelen herkesi karantina adasında 1ay tutan osmanlı devletini az örnek alın kimseyi karantinasız ülkeye almayın yeter bıktık usandık bu işten.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadık. ama aşı olmamaya kararlılığımız arttı. hepsi o.
    Cevapla
  • İKAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmadım bedelini ağır acılar cocuklara bulaştırma endişe ve korkusu 8 gun yeme içmeden kesilme kaslarda zayıflık agızda surekli tuzluluk tadı koku alamama ile ödedim!antikor suresi dolardolmaz geleneksel aşımı olacağım!aşı olmamak bencillikmiş,yeni anladım.
    Cevapla
  • akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    yok canım öyle bir şey. ne ciddisi her şey normal. bu anlama özürlü toplumun yarını karanlık. iğneyi bilmeyince çuvaldızı kim hatırlar.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu 12 yaş üzeri aşılama zorunlu olmadan bu hastaliktan kurtulamayiz
    Cevapla
  • Abdullah Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    'aptalım ve intihar etmek istiyorum' deseydim zevkten geberecektin biliyorum, haklı olduğun gururu ile. ama kendimi koruyorum aşı mikrobundan. ne olur maske ve mesafe ile uzak olun benden ve bulaştırmayın bu ŞEY'i bana. bu aşı sizi korumuyorsa niye oldunuz da zorluyorsunuz herkezi? koruyorsa SİZE NE BİZDEN? düşün yakamızdan artık. devlet de sizin olsun, DSÖ'nüz de, dünya nüfusunun azaltılması gerektiğini söyleyen ama 'aşı olun laaaaan' diye bağıran bill gates'iniz de. hadi size hayırlı traş'lar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR