Ömer Çelik tartışmalara son noktayı koydu: Laikliğin Anayasa'da kalmasını istiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyasetteki laik tartışmalarıyla ilgili olarak, "Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin anayasadan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2021 22:32 GÜNCELLEME 14.09.2021 10:34 GÜNCEL
Ömer Çelik tartışmalara son noktayı koydu: Laikliğin Anayasa'da kalmasını istiyoruz
Ömer Çelik tartışmalara son noktayı koydu: Laikliğin Anayasa'da kalmasını istiyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"LAİKLİĞİN ANAYASADAN ÇIKARILMASINI İSTEMİYORUZ"

Ömer Çelik laiklik tartışmalarıyla ilgili son noktayı koydu.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

Sayın Resul Tosun'un da Engin Özkoç'un ifadelerine katılmıyoruz. Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin anayasadan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz. Türkiye'nin bu konudaki tecrübesi Cumhuriyet'in ideali kadınların kamusal alana çıkmasıdır. Sırf okumak isteyen kız çocukları okul kapılarından çevrilmiştir. AK Parti göreve geldiği ilk andan itibaren laiklik prensibini korumuştur. Cumhuriyet tarihinden yaşanan pek çok olay. 28 Şubat'ta o işleri yapanları laikliği istismar ederek bunları yapıyorlardı. Laikliğe karşı odak olmak üzerine açılan davaların çoğu laiklikle ilgili değil laikçilikle ilgiliydi. Asıl buradaki sıkıntı laiklik bağlamından çıkarılarak laikçiliğe çevrilerek Türkiye'nin demokrasisinin zedelenmesidir. Hem laiklik prensibinin korunarak değerlendirilmesi gerektiğini özgürlükçü anlamda iade ediyoruz. Bu memleket bu yüzden çok acı çekmiştir. Bunun Anayasa'dan çıkarılmasını söylemek de ağır bir ifadedir. Bunun her zaman doğru olduğunu söylemek de Türkiye'nin siyasi tarihidir. FETÖ'nün hedef aldığı şeylerden biri aynı zaman da laiklikti. O gece demokrasi korunduğu gibi Türkiye demokratik laik olma prensibi de korunmuştur.

 

YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik şirktir!
    Cevapla
  • akıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah, seni ıslah eylesin ömer çelik.
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    TANIMI NET OLMALI SİZ GİDERSİNİZ VURAL SAVAŞ GİBİ ZİHNİYETLİ BİRİ GELİR GAZETE KÖPÜR YIĞMAYA BAŞLAR ve gıda ile ilgili avrupa gıda kanunuçıkarın köylünün menfaatına daha neyi bekliyorsunuz ki büyük şehirleri kayıp ettiniz hale uslanmadınız bu gidiş ile hükümeti de kayıp edeceksiniz gibi görüküyor halkın arasına çıkamayan vekiller halka kapalı kapılı il başkanları ve benim dediğim dedik il müdür ve yöneticiler her ne ise
    Cevapla
  • laikler 2 yıl önce Şikayet Et
    laiklik küfürdür Allaha şirktir.
    Cevapla
  • BAŞIMIZA DERT 2 yıl önce Şikayet Et
    Her kesimin bi tarafa çektiği LAİKLİĞİ Artık bu millete dert olmaktan kurtarın..Bize laiklik ne getirdide kalmasının sakıncası yok diyorsunuz...Nasılki türkiye vatandaşlığı anlaşılmadıysa Laiklikte anlaşılmayacaktır.. EN İYİSİ KURTULMAK.. Selam ve dua ile...
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik isteyen fransa'ya gitsin
    Cevapla
  • Laik 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl laiklik karşıtı olanlar , en başta sen olmak üzere bu ülkeye dertsin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR