Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı

İllere göre haftalık vaka sayısını paylaşan Sağlık Bakanı Koca, vaka yoğunluğunun bir önceki haftaya göre en çok artan illerinin Kilis, Erzincan, Malatya, Karabük, Kastamonu, Erzurum, Adıyaman, Kayseri, Tokat, Sinop olduğunu da açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2021 13:25 GÜNCELLEME 16.09.2021 14:28 GÜNCEL
Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı
Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı

Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 4-10 Eylül'ü kapsayan, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı.

Haritaya göre, her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı İstanbul'da 183,48, Ankara'da 282,66, İzmir'de 43,26 oldu.

"BU İLLERDEN BİRİNDEYSENİZ DİKKAT!"

Bakan Koca, ayrıca haritaya göre vaka sayısı son 1 haftada en çok artan 10 ili paylaştı.

Koca, "4-10 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kilis, Erzincan, Malatya, Karabük, Kastamonu, Erzurum, Adıyaman, Kayseri, Tokat, Sinop! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız" dedi.

EDİRNE'DE DÜŞÜŞ

Vaka sayısı geçen haftaya kıyasla, nüfusa göre aşılama oranında en iyi illerden biri olan Edirne'de düşüş gösterdi. Geçen hafta her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 72,59 olan kentte vaka sayısı 61,56'ya geriledi.

Haziran başından itibaren vaka sayısı oldukça düşük seyreden Edirne'de temmuz ortalarında artış görüldü. Bu artışın deniz turizminin yaşandığı Saros bölgesindeki hareketlikten kaynaklandığı üzerinde duruldu. Buradaki hareketliliğin yavaşlaması sonrası vaka sayılarında düşüş gözlendi.

Kentte son dönemin en yüksek vaka sayısına 31 Temmuz - 6 Ağustos aralığında ulaşılmıştı.

KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ'DA YÜKŞELİŞ

Her 100 bin kişide görülen vaka sayısı Kırklareli'nde 55,57'den 57,50'ye Tekirdağ'da ise vaka sayısı 105,91'den 114,70'e yükseldi.

Nüfusa göre aşılanma oranı oldukça yüksek olan Tekirdağ'da son üç haftadır vaka sayılarında artış gözleniyor.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim saf saf yorumlar yapmayın neymiş vakalar en çok Aşı yapılan yerlerde artmışmış Aşı olunca koronaya yakalanmıyon diyen var mı yakalanıyorsun ama hafif atlatıyorsun ayrıca vakaların en çok Aşı olunan yerlerde olmasının sebebi nasılsa aşılarımı oldum yakalansamda ayakta hafif atlatırım rehavetinden olabilir mi
    Cevapla
  • sahilci 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım şey şu akdeniz ve ege sahil şeridindeki şehirlerde insan yaşamıyor mu neden oralarda vaka artışı yok denecek kadar az veya turistler kaçmasın diye mi o bölgelerde vaka yokmuş gibi gösteriliyor :))
    Cevapla
  • Cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden mi, çünkü aşı olma oranı en yüksek iller onlarda ondan. Oralarda ki sizin gibi cahiller de memleketlerine dönünce vaka nerdeyse sıfırlandı.
    Cevapla
  • Fethi 2 yıl önce Şikayet Et
    Döndüler memleketlerine mikrobu getirenler çünkü okullar açıldı. Bana göre sıcak rutubetli iklimlerde daha az bu meret
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar çok aşı o kadar çok vaka.Allah aşı belasını başımızdan tez zamanda defetsin.
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gates' in konuşmalarını dinle. Aşı ve coronanın gerçek kimliğini öğrenirsin.
    Cevapla
  • Urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar zekisiniz
    Cevapla
  • Bakir Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    1411241529344151559 Bu sayıyı kopyalayıp internette aratın 2011 yılındaki bir gazete haberi. Bill Gates'in "Zorunlu aşılama yoluyla nüfus azalması: Sıfır Karbon Çözümü!" "Dünya nüfusu 9 milyara gidiyor. Yeni aşılarla belki yüzde 15 kadar düşürebiliriz!" diyor.
    Cevapla
  • ecdad 2 yıl önce Şikayet Et
    bu millet herşeyi çok biliyor oysa ki bebek yaşatan bu zamana kadar vurulan aşıları kim yapıyor içeriği ne bilen varmı sorgulayan yok devlete güvenin işinize bakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR